Ardahan Müftüsü Akın: Muharrem ayı aşure

Ardahan Müftüsü Akın: Muharrem ayı aşure ayıdır. Muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbelayı hatırlatan aydır


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Müftüsü Galip Akın, Muharrem ayı aşure ayıdır. Muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbelayı hatırlatan aydır dedi.
     Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muharrem ayının tarihte önemli bir yerinin bulunduğunu söyledi. Muharrem ayında yaşatılan aşure geleneğinin, bu kardeşliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade eden Akın, şunları kaydetti.
     Muharrem ayı Peygamberimizin Hicreti esas alınarak hicri yılbaşı kabul edilen aydır. Muharrem ayı aşure ayıdır. Muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbelayı hatırlatan aydır. Asırlardır yüreklerimizi sızlatan, bağırlarımızı yakan bu elim hadise Peygamber efendimizi ve onun Ehlibeytini seven başta milletimiz olmak üzere bütün müminleri, derinden yaralamış, kalpleri incitmiştir. Kültürü, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanları derin acılara gark etmiştir. Muharrem, bizim için ortak bir hüzün ve matem mevsimi olduğu kadar, bir adalet, hikmet, hak ve hakikat sofrasıdır. Bizler bu hadisenin matemini tutarken, aynı acıların bir daha yaşanmaması için Muharremi doğru okuyup anlamaya, müspet sonuçlar çıkararak ibret almaya ve yüce Rabbımızın, Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın emrine uygun hareket etmeye her zamankinden daha çok muhtacız.
     Akın, Hz. Hüseyinin uğrunda canını feda ettiği hak, adalet, rahmet, merhamet, müsamaha ve şefkat duygularının yeniden ihyası ve Müslümanların muhabbet, kardeşlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi için Muharrem ayının fırsat bilinmesi gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahan Müftüsü Akın: Muharrem ayı aşure Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER