Ardahan Müftüsü Akın:

Ardahan Müftüsü Akın: -İslamda ailedeki mutluluk, eşler arasındaki sevgi ve saygıya bağlı


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Müftüsü Galip Akın, İslamda ailedeki mutluluk, eşler arasındaki sevgi ve saygıya bağlı dedi.
     Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslami aile yaşantısında erkek ve kadının yuvada mutluluğu sağlamak için gerekli fedakarlığı göstermeleri, huzur bozucu tutum ve davranışlardan sakınmaları gerektiğini belirtti.
     Hz. Peygamberin hayatının örnek alınması gerektiğini ifade eden Akın, Yaşadığı hayatla, söz ve davranışlarıyla bizlere üstün ahlak örneği ve rehberi olan sevgili Peygamberimiz Veda Hutbesinde erkeklerin kadınlar üzerinde, kadınların da erkekler üzerinde hakları bulunduğunu belirterek aile içinde sevgi ve şefkatin hakim olmasını istemiş, aile fertlerine karşı iyi davranmayı imandan saymıştır dedi.
     Aile fertleri arasında çocuklara özel önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Akın, anne ve babaya Allahın hediyesi olan çocukların, aile bahçesinin gülleri olduğunu söyledi.
     Akın, çocukların sevgiyle yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, İslamda ailedeki mutluluk, eşler arasındaki sevgi ve saygıya bağlı. Çocukların da topluma faydalı kimseler olarak hazırlanmasında inançlı, sağlıklı, manevi değerlerine bağlı, vatan ve millet sevgisiyle dolu yetiştirilmesinde aileye ve topluma çok büyük görevler düşmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahan Müftüsü Akın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER