Arguvandan kısa kısa

Arguvandan kısa kısa -Çinliler, maden çıkarmak için Akören ve Yeniköy köyleri arasında kiraladıkları araziye, 3 katlı 50 kişilik prefabrik pansiyon yapımına başladı


MALATYA (A.A) - Arguvanda Akören ve Yeniköy köyleri arasında bakır madeni çıkaran Çinli firma, çalışanları için madenin bulunduğu alana 3 katlı 50 kişilik prefabrik pansiyon yapımına başladı.
     Kış şartları dolayısıyla maden çıkarma çalışmalarına ara veren firma, Nisan, Mayıs aylarında gerçekleştirecekleri maden çıkarma çalışmaları için hazırlık yapıyor. Firma, maden çıkaracak işçilerin kalması için madenin bulunduğu yerin yakınlarındaki 700 metrekarelik bir alana, 50 kişilik 3 katlı pansiyon yapıyor.
     Firmanın, ayrıca ilçe merkezinde de personelin kalabileceği sosyal tesis yapmak için arsa satın aldığı öğrenildi.
    
     -Yetiştiricilere eğitim verildi-
    
     Arguvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler Rıza Çağatay ve Abdulkerim Kaya, Arguvana bağlı Bozburun köyünde yetiştiricilere hayvancılık konusunda eğitim verdi.
     Köy camisinde düzenlenen eğitimde, yetiştiricilere geçen yıl görülen hayvan hastalıkları hakkında bilgi verildi, hastalıklara karşı alınabilecek önlemler anlatıldı.
     Üreticilerin bir yıl içerisinde hayvanlarına ne zaman hangi aşıyı yaptırmaları gerektiği konusunun ele alındığı eğitimde, ayrıca yetiştiricilere birer aşı takvimi dağıtıldı. Üreticilere koyun, keçi desteklerinin de anlatıldığı eğitimde, yetiştiricilerin talep ve önerileri de dinlendi.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Arguvandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER