Artvin Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Toplantısı

Artvin Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Toplantısı yapıldı


ARTVİN (A.A) - Artvin Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği toplantısı Borçka ilçesinde yapıldı.
     Borçka Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya, Borçka Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Galip Baykal, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Yem Şube Müdürü Alaaddin Zeren, Ziraat Bankası Borçka Şubesi Müdürü Yunus Ünal, Artvin Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Necmi Yazıcı ve Başkan Yardımcısı Recep Durmuş katıldı.
     Borçka Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Baykal, Artvin Arı Yetiştiriciliği Birliği üyelerinin, kovan başına desteklerdeki müracaatlarını güncelleştirmeleri ve ruhsatlandırmalarını tavsiye etti.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Yem Şube Müdürü Zeren ise son dönemlerde görsel medyada bal firmalarınca reklamların gelişi güzel yapıldığını belirterek, "Halbuki Bakanlığımızın internet sitesinde patentleri bulunan firmaların isimleri yer almaktadır. Diğer firmalara itibar edilmemelidir. Bal satın almak isteyen vatandaşlarımızın Bakanlığımızın internet sitesine girerek patentli firmaların ürünlerini satın alabilir" dedi.
     Artvin Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Yazıcı da birliğin 2013 yılı faaliyet programı, 2012 yılı arıcılık desteklemeleri, 2013 destekleme ödemelerinde izlenecek yol haritası, gezginci arıcılık yönetmeliği, Ziraat Bankası kredileri, arıların sigortalanması, bal paketleme tesisi açma, makine ekipman desteklemesi, gibi konularda bilgi verdi.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER