Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışmaları

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışmaları -Dev-Sağlık-İş Tunceli Şubesi, asgari ücretin en düşük kamu çalışanı maaşıyla eşitlenmesi talebiyle imza kampanyası başlattı


TUNCELİ (A.A) - Dev-Sağlık-İş Tunceli Şubesince, asgari ücretin en düşük kamu çalışanı maaşıyla eşitlenmesi talebiyle imza kampanyası başlatıldı.
     Moğultay Mahallesinde bulunan Eski Belediye İşhanında stant kuran bir grup sendika üyesi, asgari ücretin en düşük kamu çalışanı maaşıyla eşitlenmesi, eğitim, sağlık, ulaşım ve barınma gibi temel hizmetlerin parasız olması talepleriyle imza kampanyası başlattı.
     Sendika üyesi Ali Ekrem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasanın asgari ücreti düzenleyen 55. maddesinde Asgari ücretin tespitinde çalışanların geçim şartlarının da göz önünde bulundurulacağı ifadesi bulunduğunu, ikinci fıkrasında da devlete, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yaralanmaları için gerekli tedbirleri alma görevinin verildiğini söyledi.
     Daha insanca bir yaşam için sendika olarak ülke genelinde imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Ekrem, Uluslararası Çalışma Örgütü, asgari ücretin belirlenmesinde işçilerin ve ailelerinin gereksinimlerinin ve yaşam koşullarının gözetilmesi gerektiğini söylemektedir. Bu yönde asgari ücretin en düşük kamu çalışanı maaşıyla eşitlenmesi talebiyle imza kampanyası başlattık dedi.
     İmza kampanyasının yürütüldüğü stant, 3 gün açık kalacak.
    
     Muhabir: Fatma Çıray / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER