Asker arkadaşları 31 yıl sonra buluştu

Asker arkadaşları 31 yıl sonra buluştu -1961/1 tertip olarak Gaziantepte vatani görevini yapan 55 asker arkadaşı, 31 yıl aradan sonra Orhangazide bir araya geldi


BURSA (A.A) - Askerliklerini 1981 yılında, 1961/1 tertip olarak Gaziantep 5. Zırhlı Tugayı 6. Bölükte yapan 55 arkadaş, 31 yıl sonra Bursanın Orhangazi ilçesinde buluştu.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, asker arkadaşlarının ilk buluşması geçen yıl Oktay Akdenizin organizasyonuyla İstanbulda gerçekleşti. 5 ay boyunca internette arkadaşlarını arayan Akdeniz, ulaşabildikleriyle bir araya geldi.
     Bir yıl sonraya yeniden randevulaşan tertipler, diğer arkadaşlarına da ulaşmaya çalıştı. İnternetten ve muhtarlıklardan faydalanan asker arkadaşları, 55 kişiyle Orhangazide ikinci buluşmasını gerçekleştirdi.
     Müslüm Bektaş ev sahipliğinde bir araya gelen asker arkadaşları, 31 yıl sonra hasret giderdi.
     Bölük astsubayları Ahmet Yıldızın da eşlik ettiği buluşmaya, dönemin bölük komutanı emekli Kıdemli Yüzbaşı Mustafa Peker, bir yakınının düğün programı nedeniyle katılamadı.
     Buluşmaya Antalyadan telefonla katılan Pekerin sesi hoparlöre verildi. 6. bölüğün başarısını asla unutamayacağını ifade eden Peker, askerlerinin atışlarda, spor alanlarında daima birinci gelmesini halen hatırladığını söyledi.
     Askerleriyle birlikte olamamaktan üzüntü duyduğunu anlatan Peker, Gelecek yıl mutlaka katılacağım dedi.
    
     Muhabir: Musa Öztürk / Zafer Akpınar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Asker arkadaşları 31 yıl sonra buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER