Askeri helikopter 2 buçuk yaşındaki Suna bebek için havalandı

Askeri helikopter 2 buçuk yaşındaki Suna bebek için havalandı

Siirt'te köyde balkondan düşerek ağır yaralan 2 buçuk yaşındaki Suna Elbir bebek, askeri helikopter ile Siirt Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Eruh ilçesine bağlı Okçular köyünde evinin ikinci katında balkondan düşme sonucu ağır yaralanan Suna Elbir adlı bebek, 3'ncü Komando Tugay Komutanlığı'na ait askeri helikopterle, Siirt Devlet Hastanesi acil servisine nakil edilerek, tedavi altına alındı.
Olayın Siirt Valiliği'ne bildirilmesi üzerine, devreye giren Vali Mustafa Tutulmaz, Sağlık Bakanlığı hava ambulansının Diyarbakır ilinde konuşlanmış olması ve Suna bebek'in durumunun ciddi ve acil olması nedeniyle, 3'ncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan sıhhi tahliye talebinde bulundu.
Söz konusu talep üzerine, 3. Komando Tugay Komutanlığı'na ait bir askeri helikopter ve Tugay Komutanlığı'na bağlı sağlık ekibi (2 doktor ve 2 sağlık teknisyeni) görevlendirilerek, olay mahalline intikalleri havadan sağlanarak, Suna bebek'e köyde ilk sağlık müdahalesi yapıldı.
Yapılan ilk müdahalenin ardından, Suna bebek anne ve babası Komando Tugay Komutanlığı'na ait askeri helikopterle, Okçular köyünden alınarak, Siirt il merkezine intikalleri sağlandı.
Daha sonra Tugay Komutanlığı hava pistinde hazır bulundurulan, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil ambulansına nakledilen hasta, sorunsuz bir şekilde Siirt Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Suna bebekin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Askeri helikopter 2 buçuk yaşındaki Suna bebek için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER