Askeri uçağın düşürülmesi

Askeri uçağın düşürülmesi -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Suriye yönetiminin ne dediği önemli değil. Önemli olan, var olan, vaka olan uçağımızın düşürülmesidir. Bunun tabii ki bir sonucu olacaktır. Bunu yapa


ADIYAMAN (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suriye yönetiminin ne dediği önemli değil. Önemli olan, var olan, vaka olan uçağımızın düşürülmesidir. Bunun tabii ki bir sonucu olacaktır. Bunu yapanlar da bunun sonucuna katlanacaktır dedi.
     Bakan Yıldırım, Nissibi Köprüsünin temel atma töreni sonrası Adıyaman Üniversitesini ziyaret etti.
     Yıldırım, ziyaretin ardından gazetecilerin sorusu üzerine, Suriye tarafından düşürülen F-14 keşif uçağıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın TBMMdeki partilerin liderleriyle görüştüğünü söyledi.
     Hem bilgilendirme hem de görüş alışverişinin devam ettiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
     Hangi ülke olursa olsun, ister Suriye, ister başka ülke olsun hasmane ve düşmanca bir tutumu varsa, bu ülke, bu millet, bunun altında kalmaz, cevabını verir. Ama bu gibi konularda acele karar vermek, takdir edersiniz ki telafisi zor hasarlar da doğurabilir. Onun için bütün konuyu etrafıyla değerlendirmek gerekir. Bu, siyaset üstü bir konudur. Hassas bir konudur. O yüzden Sayın Başbakanımız liderlerle görüşmeyi uygun görmüş. Ayrıca yarın Bakanlar Kurulu var. Diğer gün grup toplantısı var. Bütün bu konular önemli mecralarda değerlendirildikten sonra Türkiye ne gerekiyorsa burada onu yapar.
     Bakan Yıldırım, bir gazetecinin Suriye yönetiminin uçağın düşürülmesiyle ilgili açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusunu ise Bütün her şeyi değerlendiriyoruz. Suriye yönetiminin ne dediği önemli değil. Önemli olan, var olan, vaka olan uçağımızın düşürülmesidir. Bunun tabii ki bir sonucu olacaktır. Bunu yapanlar da bunun sonucuna katlanacaktır diye yanıtladı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Sevil Çelik
<< Önceki Haber Askeri uçağın düşürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER