ASKİ Genel Müdürü Kaya:

ASKİ Genel Müdürü Kaya: Kurban artıklarının kesim yerlerinde belirlenen bölümlere bırakılmasını, çöplerin kanal hatlarına atılmamasını, atan kişilerin ise zabıta ekiplerine bildirilmesini rica ediyoruz


ANKARA (A.A) - ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, kurban artıklarının kesim yerlerinde belirlenen bölümlere bırakılmasını, çöplerin kanal hatlarına atılmamasını, atan kişilerin ise zabıta ekiplerine bildirilmesini istedi.
     Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, ASKİ olarak kurban bayramı tatili süresince nöbetçi ekiplerle abonelere hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.
     Ön ödemeli kartlı su sayacı kullanan abonelerin, 19 farklı noktaya yerleştirilen askimatiklerden bayram boyunca 7 gün 24 saat kartlarına su doldurabileceklerini ifade eden Kaya, günün 24 saati ALO 185 hattına ulaşabileceğini bildirdi.
     Bayramda bilinçsizce atılan kurban artıklarından dolayı altyapının zarar gördüğüne de dikkati çeken Kaya, açıklamasında şunları kaydetti:
     Bayramda kurban kesiminde arta kalan artıklar, bazı kişiler tarafından kanalizasyon veya su kanallarına atılıyor. Bu yüzden bu hatlar sık sık tıkanıyor. Kanal hatları tıkandığında taşarak etrafında ciddi sağlık tehlikesi oluşturuyor. Dere yatakları ise atıklarla tıkandığında taşarak etrafında sel ve su baskınlarına neden olabiliyor. Yani kanallara herhangi bir şey atanlar sıkıntıyı önce kendileri çekiyor. Ekiplerimiz çöp ve artıklarla tıkanan hatları açmak için yoğun bir çalışma gösterse de atılan çöplerle açılan hatlar kısa süre içinde tekrar tıkanabiliyor. Vatandaşlarımızın, kurban artıklarını kesim yerlerinde belirlenen bölümlere bırakmalarını, çöpleri kanal hatlarına atmamalarını, atan kişileri ise uyarmaları ya da zabıta ekiplerine, bağlı bulundukları yerin emniyet güçlerine bildirmelerini rica ederiz.
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber ASKİ Genel Müdürü Kaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER