At sırtında Kapadokya turu

At sırtında Kapadokya turu -Peribacaları, kayadan oyma mekanları ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü turizm merkezlerinden olan, güzel atlar ülkesi olarak bilinen Kapadokya bölgesinde, yerli ve yabancı turistler at turları ile


NEVŞEHİR (A.A) - Yasin Temel/Yücel Velioğlu - Türkiyenin peribacaları, kayadan oyma mekanları ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü turizm merkezlerinden olan, güzel atlar ülkesi olarak bilinen Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistler at turları ile eski çağları yeniden yaşıyor.
     Her yıl ortalama 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesi, farklı turizm aktiviteleri de sunuyor. Pers dilinde Güzel Atlar Ülkesi anlamına gelen Kapadokyanın eşsiz doğasında at turu yapan ziyaretçiler, adeta eski çağları yeniden yaşama imkanı buluyor.
     Nevşehirin merkeze bağlı Göreme beldesinde bulunan at çiftlikleri, dünyanın farklı yerlerinden gelen ve at turlarına ilgisi olan turistlere rehber eşliğinde Kapadokya bölgesinin eşsiz doğası ve manzarasını eski zamanlarda olduğu gibi at sırtında sunuyor.
     Göremede turistik at çiftliği işletmeciliği yapan Rahmi Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokyanın atlarla anılan ve bilinen bir bölge olduğunu söyledi.
     Atların hem Türk kültürünün hem de Kapadokya bölgesinin bir parçası olduğunu belirten Özgür, Kapadokya bölgesinin atları her dönem dillere destan olmuştur. Bu topraklarda at, adeta bir kültür niteliğine sahiptir. Eski dönemlerde insanların en büyük ulaşım ve iş aracı olan atlar, aslında günümüzde bu önemini yine yerel halk tarafından korumaktadır. Biz bu işletmelerle bu kültürü sürdürmek amacındayız. Bölgemizin turizm akışı nedeniyle de turistik olarak da yapıyoruz. Çünkü bölgemizde motorlu taşıtlar fazlaca var ve her alana özellikle vadi içlerine girişlerine izin verilmiyor. Bu nedenle turistler buraları gezmek istiyor. Bunun en sakıncasız ve doğal yönünü tercih ediyorlar. Bu da at turlarına olan ilgiyi artırıyor. Bundan dolayı hem eski geleneklerimizi yaşatıyoruz hem de turizme hizmet ediyoruz dedi.
    
     -Fayton turları da ilgi görüyor
    
     Bölgede at turları ile birlikte yapılan fayton turlarının da ilgi gördüğünü anlatan Özgür, Özel olarak hazırlattığımız faytonlarla da turistler gönüllerince gezebiliyorlar. Faytonlarımızın eskitme görüntüsü ile adeta tarihi yeniden yaşıyorlar. Kapadokya bölgesinde tarihi, kültürü, doğayı yaşamak çok farklı bir duygu diye düşünüyorum. Eski dönemleri yaşamaları için Göremede birkaç günde olsa yaşamaları için herkesi buraya davet ediyoruz dedi.
     Kapadokya bölgesinin eşsiz manzarasını görmek için turistler tarafından at ve fayton turlarının kış aylarında da ilgi gördüğü belirtildi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber At sırtında Kapadokya turu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER