Dünya Yaşlılar Günü

Dünya Yaşlılar Günü -Antalya Valisi Altıparmak: -Kendi kendine yetebilen ve topluma aktif olarak katılan yaşlılarımızın sayılarının artırılması amacıyla onların beden ve ruh sağlığının iyileştirilmesi için, kişi ve kuruluşların


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kendi kendine yetebilen ve topluma aktif olarak katılan yaşlılarımızın sayılarının artırılması amacıyla onların beden ve ruh sağlığının iyileştirilmesi için, kişi ve kuruluşların katkılarıyla devletimizin organizasyonunda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır dedi.
     Vali Ahmet Altıparmak, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, toplumun önemli bir bölümünü oluşturan yaşlıların yaşamları boyunca edindikleri deneyimleri genç kuşaklara aktararak, onların ülkelerine daha yararlı kişiler olarak yetişmelerine katkı sağladığını vurguladı.
     Yaşlıların sorunlarına yardımcı olmak amacıyla Birleşmiş Milletler Teşkilatının 1 Ekim tarihini 1990dan bu yana Dünya Yaşlılar Günü olarak kutladığını belirten Altıparmak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Kendi kendine yetebilen ve topluma aktif olarak katılan yaşlılarımızın sayılarının artırılması amacıyla onların beden ve ruh sağlığının iyileştirilmesi için, kişi ve kuruluşların katkılarıyla devletimizin organizasyonunda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bu bağlamda, cennet yurt köşesi Antalyada önemli orana sahip yaşlılarımıza yönelik çeşitli çalışmalar yapılarak sorunlarının çözümüne yardımcı olunmaya çalışılmaktadır. Dünya Yaşlılar Gününün, ülkemiz genelinde anlamına uygun olarak kutlanmasını ve bu anlamlı günde tüm yaşlılarımızın elleri öpülüp, hatırları sorularak, sorunlarının çözümüne yardımcı olunmasını, onların gönüllerinin hoşnut edilmesini diliyorum. Bu duygularla, tüm yurttaşlarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutluyor, toplumumuzun tüm kesimlerinde yaşlılarımızla birlikte, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam süreci temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Yaşlılar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER