Ataması yapılmayan öğretmen adaylarından protesto

Ataması yapılmayan öğretmen adaylarından protesto -Tarsusta bir grup, AK Parti ilçe teşkilatı önüne deve kuşu yumurtası bıraktı


MERSİN (A.A) - Ataması yapılmayan bir grup öğretmen adayı, AK Parti Tarsus ilçe binası önüne temsili deve kuşu yumurtası bıraktı.
     Öğretmen adayları adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Öztürk, ÖSYMnin, her sınavda ayrı bir skandala imza attığını savundu.
     2010 yılı KPSSndeki iddialara ilişkin faillerin belirlenmesine rağmen bir türlü sorumluların yakalanamadığını iddia eden Öztürk, Soruların gönderildiği mail adresleri belliyken, gönderen ve alan kişilerin ismi basına bile yansımışken, çok sayıda bariz kanıt varken iki yıldır soruşturma aşamasından, dava aşamasına geçilememiştir. Göstermelik olarak sınavın sadece ikinci oturumu iptal edilip, tekrarı yapılmıştır. Sınavı şaibeli olduğu bariz olan kişilerin ataması yapılmış, hatta ne tesadüftür ki bazı kimseler eşleriyle birlikte aynı okula atanmış ve hala öğretmen sıfatıyla çalıştırılmaktadır dedi.
     Öztürk, şunları kaydetti:
     Düzgün istihdam politikaları geliştiremeyen, YÖK adında bir kuruma sahip olup da ülkenin hangi meslekten, hangi sayıda elemana ihtiyacı olduğunun dahi hesabını yapamayan, hemşiresi eksik öğretmeni fazla, yanlış planlamalarla ve politikalarla çocuklarını sınav stresine kurban eden, eğitimli gençlerinin hayatlarını yok edenleri kınıyoruz.
     Eylemci öğretmen adayları ardından temsili olarak hazırladıkları deve kuşu yumurtasını AK Parti ilçe yöneticilerine vermek istedi. Fakat emniyet güçleri buna izin vermedi. Bir süreliğine kapı önünde bekleyen eylemci grup, daha sonra sessizce dağıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Ataması yapılmayan öğretmen adaylarından protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER