Ataşehir Belediye Başkan İlgezdi, Belediye Meclisini

Ataşehir Belediye Başkan İlgezdi, Belediye Meclisini bilgilendirdi


İSTANBUL (A.A) - Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Meclisini şubat ayı ilk toplantısında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi.
     Ataşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, belediyenin Batı Ataşehirdeki yeni binasına taşınma işinin tamamlandığı, nikah salonunun da 14 Şubattan itibaren hizmete gireceği belirtildi.
     Toplantıda, Belediye Başkanı İlgezdinin, ilçede devam eden kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi verdiği aktarılan açıklamada, İmar-İskan Bloklarında sona ulaşıldığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ile Ataşehir Belediyesinin protokol imzaladığı ve projenin kısa sürede hayata geçeceği ifade edildi.
     Açıklamada, Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Emekevler projesinin işlemleri tamamlanarak, Büyükşehir Belediyesinin de onayından geçerek ruhsatının verildiği kaydedildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen İlgezdi, tapusu belediyeye ait alandaki gecekondular karşılığı hak sahiplerine modern daireler verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Bütün sosyal tesisleri olan ve ara katlarda bulunan bu daireler en kısa sürede tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilecek. Dairelerine yerleşen hak sahipleri 20 yıl, ayda 150-200 lira taksitle dairelerinin sahibi olacak. Bu nerede görülmüştür- Vatandaşın mağduriyetini önlemek için onları yıllardır oturdukları bölgeden uzaklaştırmadan bunu sağlıyoruz. Ayrıca hak sahiplerine inşaat yapımı süresince kira yardımı da yapılacak.
     Battal İlgezdi, Barbaros ve Yenisahra mahallelerinin imar planlarını çıkaran Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşa teşekkür ederek, mahallelerdeki belirsizliği ortadan kaldırmak için planların zaman geçirmeden askıya çıkarılmasını beklediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Ataşehir Belediye Başkan İlgezdi, Belediye Meclisini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER