Atatürkün Sinopa gelişinin 84. yılı törenlerle

Atatürkün Sinopa gelişinin 84. yılı törenlerle kutlandı


SİNOP (A.A) - Mustafa Kemal Atatürkün Sinopa gelişinin 84. yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Atatürkün Sinopa ayak bastığı Bülent Ecevit Caddesi İskele Meydanında başlayan törenlerde, protokol üyeleri ve vatandaşlar sirenler eşliğinde Atatürkün Sinopa gelişini simgeleyen balıkçı teknesini karşıladı.
     84 yıl önce Atatürkün kente gelişinde çekilen fotoğrafla birlikte Türk bayrağını taşıyan öğrenciler tekneden sahile indi.
     Burada öğrenciler Vali Ahmet Cengize kutu içerisinde sarılı olan Türk bayrağını verdi. Vali Cengizde Türk bayrağını öperek öğrencilere teşekkür etti.
     Daha sonra 15 Eylül 1928 tarihinde Atatürkün yürüdüğü caddeden kortej halinde geçen yetkililer ve vatandaşlar, valilik önüne kadar yürüdü.
     Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından Cengiz, Atatürkün Sinopa geldiğinde dinlendiği Adliye Sarayında bulunan defteri imzaladı.
     Daha sonra Atatürkün harf inkılabını Sinoptan başlattığı ve vatandaşlara yeni alfabeyi kara tahtaya yazarak gösterdiği yer olan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bahçesinde bir anma programı düzenlendi.
     Yapılan etkinliklere Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Coşkun,daire müdürleri, askeri erkan ile çok sayıda davetli katıldı.
    
    
     Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Atatürkün Sinopa gelişinin 84. yılı törenlerle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER