Atatürk Orman Çiftliği hemzemin geçitteki trafik

Atatürk Orman Çiftliği hemzemin geçitteki trafik sorunu bitiyor


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesince Yeni Çiftlik Bulvarı kapsamında yapılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Gazi Mahallesi Üst Geçidi, 15 Haziran Cuma günü trafiğe açılacak.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığınca yapılan AOÇ Gazi Mahallesi Üst Geçidinin trafiğe açılmasıyla buradaki hemzemin geçitte yaşanan trafik sorunu da çözülecek.
     Başkentin batı trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak Yeni Çiftlik Bulvarı projesi kapsamında bulunan AOÇ Gazi Mahallesi Üst Geçit inşaatının tamamlandığını belirten Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, 5 ayaklı, 4 açıklıklı, geliş gidiş toplam 8 şeritli köprünün İstanbul Yolu bağlantısı için servis yolu yapıldığını, asfalt çalışmalarının tamamlanarak 15 Haziranda trafiğe açılmasının planlandığını bildirdi.
     Üçpınar, Başkentliler için trafik çilesi olan hemzemin geçitte beklemenin artık sona ereceğini, üst geçidin hizmete girmesiyle, trafik güvenliğinin ve konforunun sağlanacağını kaydetti.
     Köprü altında ise Yeni Çiftlik Bulvarının yapımının sürdürüldüğünü belirten Üçpınar, proje kapsamında Şaşmaz Viyadük ve Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağının da bitmek üzere olduğunu, Yeni Çiftlik Bulvarının Celal Bayar Bulvarı ile Hemzemin Geçit arası yol çalışmasının ise devam ettiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Elif Koçak
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Atatürk Orman Çiftliği hemzemin geçitteki trafik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER