Atık lastik ve talaşlar portreye dönüşüyor

Atık lastik ve talaşlar portreye dönüşüyor -Mersinin merkez Toroslar Belediyesi tarafından başlatılan geri dönüşüm çalışması kapsamında, atık lastik ve talaşlardan Atatürk portresi ve Türk Bayrağı yapıldı (Fotoğraflı-Gör


MERSİN (A.A) - Merkez Toroslar Belediyesi tarafından başlatılan geri dönüşüm çalışması kapsamında, atık lastik ve talaşlardan Atatürk portresi ve Türk Bayrağı yapıldı.
     Daha önce atık pet şişeleri saksıya dönüştürerek caddeleri süsleyen, kullanılmayan araç lastiklerinden yapılan leylek şeklindeki saksıları havuzlar, kavşaklar ve parklara yerleştiren belediye, bu kez eski lastikleri ve talaşları bir takım işlemlerden geçirerek portre ve bayrak yapıyor.
     Uygulama kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğünde ustalar tarafından parçalara ayrılan talaşlar ve eski lastikler, daha sonra suntalara yapıştırılıyor.
     Bu yöntemle hazırlanan 6 metre boyunda ve 4 metre enindeki Atatürk portresi ve Türk Bayrağı, Mehmetçik Parkına monte edildi.
     Belediye Başkanı Hamit Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu uygulamayla geri dönüşüme katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
     Geri dönüşüm projeleriyle doğayı kirleten, ekolojik dengeye zarar veren ve gelecek nesilleri sıkıntıya sokabilecek materyalleri yeniden kullanıma kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Tuna, çevreye saygılı bir belediye olduklarını kaydetti.
     Atıkları, bu tür geri dönüşüm projeleriyle yararlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Tuna, Amacımız, doğamıza zarar vermeden görselliği zengin eserler ortaya çıkarabilmek. Projelerimizi sürdürürken yaklaşan Çanakkale Savaşının yıl dönümü öncesi atık lastik ve talaşlardan Atatürk portresi ve Türk bayrağı yaptık. Yapılan eserleri de halkımızın görmesi için Mehmetçik Parkına yerleştirdik. Bu yöndeki çalışmalarımız sürecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Atık lastik ve talaşlar portreye dönüşüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER