ATSO BaşkanI Budak:

ATSO BaşkanI Budak: -"Çalışan çocukların yüzde 45i kentlerde, yüzde 55i tarım sektöründedir"


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, çalışan çocukların yüzde 45inin kentlerde, yüzde 55inin tarım sektöründe olduğunu bildirdi.
     Budak, yaptığı açıklamada, Antalya nüfusunun 0-17 yaş grubunda 584 bin çocuk bulunduğunu, bunun 486 bininin ise 0-14 yaş aralığında olduğunu belirtti.
     Antalyadaki hanelerden yüzde 53,1inde çocuk nüfus bulunduğunu anlatan Budak, bu oranda Antalyanın ülke genelinde 38inci sırada bulunduğunu kaydetti.
     Bebek ölümlerinde binde 9,1 oranıyla Antalyanın en düşük oranlı 17nci il olduğunu bildiren Çetin, şöyle devam etti:
     "Verilere göre ülkemizde 6-17 yaş arasında 893 bin çocuk ekonomik işlerde çalışmaktadır. Bunun 292 bini 6-14 yaş grubundadır. Çalışan çocukların yüzde 45i kentlerde, yüzde 55i tarım sektöründedir. 6-14 yaş grubundaki 292 bin çalışan çocuğun 79 bini kentlerde çalışanlar, diğerleri ise kırsal kesimde çalışanlardır. 2012 yılı itibarıyla 6-14 yaş grubunda 200 bin çocuğumuz tarımda, 40 bin çocuğumuz sanayide, 52 bin çocuğumuz hizmet sektöründe çalışmaktadır."
     Budak, EXPO 2016 Antalyanın temasının "çiçek ve çocuk" olduğunu hatırlatarak, Antalyanın çocuk hakları, çocuk gelişimi konularında öncü olması gerektiğine işaret etti.
     Budak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     "Çalışan çocuklar konusunda örnek bir duyarlılığın Antalyadan başlayarak tüm ülkemizde hızla gelişmesini temenni ediyoruz. Çıraklık eğitimi ve uygulaması okulun alternatifi değil, tamamlayıcısı olmalı ve çocukların çocukluğunu yaşamalarına engel oluşturmamalıdır. ATSO olarak bu konuda ilgili tüm kurumlarımıza ve üreticilerimize duyarlı olunması çağrısında bulunuyoruz. 23 Nisan Bayramının bütün çocuklarımıza güzel günler ve gelecek getirmesini diliyorum."
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ATSO BaşkanI Budak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER