Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Niğdede akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi -Grup Başkanı Taşgetiren: "Silah devreden çıksın. Ülkemizde insan hakları veya herhangi bir başka alanda so


NİĞDE (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, Niğdede akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldi.
     Grup Başkanı Ahmet Taşgetiren, Niğde Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesindeki toplantıda yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin özünde, 30 yıldan bu yana devam eden kanın durması, silahın devreden çıkması olduğunu söyledi.
     Silahın, ülkenin, hukukun, siyasetin ve toplumsal ilişkilerin kimyasını bozduğunu belirten Taşgetiren, şöyle konuştu:
     "Silah devreden çıksın, ülkemizde insan hakları veya herhangi bir başka alanda sorun varsa onları sağlıklı bir iletişim ortamında konuşalım, tartışalım, çözümler arayalım. Hormonsuz, organik bir ortam oluşsun. İlişkilerimiz organik bir nitelik kazansın. Bize de bu barış sürecinin daha da geliştirilmesi, daha sağlıklı bir zeminde ilerlemesi noktasında bir sorumluluk verildi. Hükümetin bir yan kuruluşu değiliz. Burada farklı üniversitelerde akademik faaliyet yürüten hocalarımız, gazetecilerimiz, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz var. Bizim de sürece ilişkin kendimize özgü değerlendirmelerimiz, Türkiyenin sorunlarına ilişkin farklı farklı değerlendirmelerimiz bulunuyor ama bütün bunların 30 yıldan beri devrede olan silahtan arındırılmış bir ortamda konuşulmasını sağlıklı buluyoruz. Süreci öyle okuyoruz."
     Kendilerine verilen sorumluluk çerçevesinde İç Anadolu bölgesinde temaslar kurduklarını ifade eden Taşgetiren, "Bu temasların bir boyutu bir kardeşleşmeyi, helalleşmeyi, barışmayı, gönüllerin buluşmasını, el ele tutuşmasını, bu yöndeki duygularımızı paylaşmak. İkinci boyutu da insanlarımızda bulunması muhtemel tereddütler, hassasiyetler, kaygılar varsa ya da farklı çözüm önerileri, mevcut çözüm sürecine yeni boyutlar, derinlikler kazandıracak öneriler varsa bunları tespit etmek. Misyonumuzun boyutları bu şekilde" diye konuştu.
     Grup üyeleri, daha sonra, öğretim üyeleri ve öğrencilerin çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dinledi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER