AÜnün kitapları dünyanın hizmetine sunuldu

AÜnün kitapları dünyanın hizmetine sunuldu -AÜ ile Apple arasındaki işbirliğiyle iTunes U platformu üzerinden AÜnün açık öğretim ders yayınlarına dünyanın her yerinden ulaşılabilecek -AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın: Açıköğr


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Apple arasındaki işbirliğiyle iTunes U platformu üzerinden AÜnün açık öğretim ders yayınlarına dünyanın her yerinden ulaşılabilecek.
     AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AÜnün dünya üniversitesi olma vizyonu doğrultusunda açık ve örgün öğretimi sistemini tepeden tırnağı değiştirdiğini ve değiştirmeye devam ettiğini kaydetti.
     Küreselleşme ve bilgi iletişimi teknolojisindeki hızla değişime bağlı olarak eğitim ve öğretimde büyük bir zihniyet değişikliğinin bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:
     AÜ olarak Yaşam Boyu Eğitim ve Global Üniversite vizyonuyla bütün kitaplarımızı elektronik ortamda herkese sunmak üzere iki yıl önce e-öğrenme seferberliği başlattık. Teknolojik alt yapımızı yeniledik. Çeşitli ekipler kurduk. Çalışmalara sonucunda 150 zenginleştirilmiş kitap geliştirdik. Dünya devi Apple ile işbirliği yaparak onların iTunes U denen platformuna kitaplarımızı sunduk. Bu platform bugüne kadar Türkiyede kapalıydı. İlk kez AÜ ile bu platform Türkiyeye açıldı.
    
     -AÜ, dünyanın büyük üniversiteleriyle komşu ve işbirliği içinde-
    
     Prof. Dr. Aydın, AÜnün dijital kitaplarını dünyaya elektronik ortamda açtığını bildirdi.
     AÜ artık, Harvard, Stanford, Oxford üniversiteleriyle aynı platformda yer alıyor diyen Prof. Dr. Aydın, şöyle devam etti:
     Applein iTunes U dijital platformu içinde, ürettiğimiz bütün kitapları dünyaya ilk kez açıyoruz. AÜ artık, dünyanın büyük üniversiteleriyle komşu ve işbirliği içindedir. Açıköğretim sistemi içinde ürettiğimiz kitaplar, e-öğrenme materyalleri, pek çok e-öğrenme bilgilerimiz dünyaya, bir dünya devi olan Applenin ITunes U platformu üzerinden sunulacak. Bu bir devrimdir. Kağıtsız bir düzene geçiş ve kitabın kaldırılması işidir. AÜnün sunduğu 17 binin üzerinde kitap plan içerisinden platformda sunulacak. AÜye ait 17 bin 680 kitabın tamamını iTunes Uya aktaracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AÜnün kitapları dünyanın hizmetine sunuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER