Avrupadaki ana arıları ele alacaklar

Avrupadaki ana arıları ele alacaklar


ARDAHAN (A.A) - Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğünün Hayat Boyu Öğrenme Programına sunduğu Damızlık Bal Arısı İşletmelerinde Kullanılan Seleksiyon ve Islah Programlarının İncelenmesi projesi kabul edildi.
     Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürü Sadık Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 Haziranında uygulamaya konulacak olan projeyle Avrupadaki ana arının ele alınacağını bildirdi.
     Projeye, Ordu Arıcılık Araştırma İstasyonu, Ardahan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığının da dahil edildiğini ifade eden Doğan, projenin İspanyanın Endülüs eyaletinde gerçekleşeceğini söyledi.
     Projenin ana arıdaki gelişmeye yönelik Avrupa boyutunun görüleceğini ifade eden Doğan, Projeyle ana arıdaki üretimin, kurumlar ve uygulamalardaki yenilikçilik, kaliteye yönelik gelişmelerin Avrupa boyutunun görülmesine, bilgi, beceri niteliklerin kazanılması, kullanılması konusunda kişisel gelişimin artması sağlanacaktır. Kısacası bu projeyle o bölgelerde ana arı yakinen bilinmiş olacak dedi.
     Projenin 16 bin 740 avro maliyetinde olduğunu belirten Doğan, bir hafta süreceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Emine Konuk
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Avrupadaki ana arıları ele alacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER