Avrupanın yol tuzu Kırşehirden

Avrupanın yol tuzu Kırşehirden -Mucur ilçesinde yol tuzu olarak kullanılmak üzere ocaktan çıkarılan tuz AB ülkelerine ihraç ediliyor -Geçen yıl başlayan ihracat çerçevesinde, Hollanda ve Almanyanın satın aldığı 23 bin ton yol tuz


KIRŞEHİR (A.A) - Abdullah Yıldız - Çetin geçen kış aylarında Avrupa ülkelerinde yoğun olarak kullanılan yol tuzları, Kırşehirdeki tuz ocağından gidiyor.
     Mucur ilçesindeki Tepesidelik Tuz Ocağını işleten Hasançebi Grup şirketlerinden Kothas Saltın maden sorumlusu Yılmaz Kurtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEKELin özelleştirmesinden sonra devraldıkları Tepesidelik Tuz Ocağında kış hazırlık sürecine başladıklarını söyledi.
     Yerin 40-45 metre altından çıkarılan tuzu Türkiyenin çeşitli illerine ve Avrupa ülkelerine sevk ettiklerini ifade eden Kurtoğlu, özellikle geçen yıl yol tuzu konusunda aşırı talebe cevap vermekte zorlandıklarını dile getirdi.
     Kurtoğlu, üretim kapasitesini arttırdıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:
     Burada, günlük ortalama 500 ton tuz üretimi yapılıyor. Kışa hazırlık çalışmalarımıza başladık. Türkiyenin en kaliteli kaya tuzunu çıkarıyoruz. Aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz. 2011 kış şartlarının çok zorlu geçmesi sebebiyle Türkiyeye tuz yetiştirmek için gece gündüz aralıksız çalıştık. Diğer madenlerin aktif olmaması neticesinde bize yönelen talepleri karşılayabilmek için kapasitemizi günlük bin tona çıkardık.
     İhracata da ağırlık vermeye başladıklarını anlatan Kurtoğlu, geçen sene Almanya ve Hollandaya 23 bin ton yol tuzu ihraç ettiklerini belirtti. Kurtoğlu, bu sene rakamın daha da artacağını belirterek, Almanya ve Hollandaya ihraç edilen yol tuzunun, bu ülkeler üzerinden diğer Avrupa ülkelerine de gönderildiğini kaydetti.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Avrupanın yol tuzu Kırşehirden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER