Avrupa Aşı Haftası

Avrupa Aşı Haftası


KAYSERİ (A.A) - Avrupa Aşı Haftasının 22-27 Nisan tarihlerinde kutlanacağı bildirildi.
     Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Komitesi tarafından 22-27 Nisan tarihinin "Avrupa Aşı Haftası" olarak kutlanmasının kararlaştırıldığı belirtildi.
     Avrupa Aşı Haftasının, Dünya Aşı Haftasının da bir parçası olarak bu yıl kutlanmaya başlanacağının kaydedildiği açıklamada, "1. Dünya Aşı Haftasında ana tema, bağışıklamanın önemine vurgu yaparak farkındalığı ve aşı kapsayıcılık oranlarını artırmak olarak belirlenmiştir. İkinci bir amaç da aşı ile önlenebilir hastalıkların komplikasyonlarından etkilenmiş insanların olduğunu ortaya koyarak aşılanmanın önemini vurgulamaktır ifadelerine yer verildi.
     Açıklamada, bütün çocukların doğar doğmaz takvime uygun şekilde aşılanmaya başlanması gerektiği vurgulanarak, şunlar anlatıldı:
     Sadece çocuklar değil bağışık olmayan tüm yetişkinler yaşlarına uygun olarak tetanoz, difteri, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, grip ve pnömokok hastalıklarına karşı aşılanmalıdır. Bazı hastalıklar için risk grubunda kabul edilen erişkinlerde sağlık kuruluşlarına başvurarak yapılması gereken aşılar konusunda bilgi edinmeli ve aşılanmalıdır.
     Ülkemizde ileri yaş nüfusunun giderek artması nedeniyle kronik hastalıklar ve kanserlerde de buna bağlı bir artış meydana gelmekte olup bu durum erişkin bağışıklamasının giderek daha da ön plana çıkmasına neden olmaktadır. Bu nedenle erişkinlerde kendileri için uygun aşılanma konusunda mutlaka bir hekime danışmalıdır."
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Avrupa Aşı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER