Avrupa Curling Şampiyonası C Grubu müsabakaları

Avrupa Curling Şampiyonası C Grubu müsabakaları -Türkiye bayanlarda Hollandayı 14-1 yenerken, erkeklerde Hırvatistana 6-5 mağlup oldu


ERZURUM (A.A) - Erzurumda başlayan Avrupa Curling Şampiyonası C Grubu müsabakalarında, Türkiye bayanlarda Hollandayı 14-1 yenerken, erkeklerde Hırvatistana 6-5 mağlup oldu.
     Erzurum Curling Arenada gerçekleştirilen C Grubu müsabakalarında Türkiye Milli Takımı bayanlarda ilk karşılaşmada üst üste aldığı sayılarla Hollandayı 14-1 yendi.
     Türk Milli Takımı ise erkeklerde ilk maçında Hırvatistana 6-5 mağlup oldu.
     Günün diğer karşılaşmalarında erkeklerde Belarus Slovenyayı 13-1, bayanlarda ise Hırvatistan Romanyayı 8-4 yendi.
     Türk Milli Takımı, erkeklerde yarın saat 13.00de İzlanda ile karşılaşacak.
    
     -İşitme engelli sporcular ilk galibiyetlerini aldı-
    
     İşitme engelli Hırvatistan Milli Takımının bayan sporcuları ilk maçlarında, ilk galibiyetlerini aldı.
     Hırvatistan Milli Takımı Antrenörü Jaime Boutınun, işaret diliyle verdiği taktiklerle işitme engelli bayan sporcular, son periyotta aldıkları 3 sayı ile Romanyayı 8-4 mağlup etti.
     Karşılaşmanın ardından Boutın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hırvatistan da düzenlenen seçmelere katılan işitme engelli sporcuların, 8 takımı da yendiklerini söyledi.
     İşitme engelli sporcularının, katıldıkları başka turnuvalarda da başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Boutın, şöyle konuştu:
     Bayan takımımızda görev alan sporcularımız işitme engelli. Fakat diğer sporculara nazaran çok daha iyi curling oynuyorlar. Bunu daha öncede kanıtlamışlardı ve bugün de yine aynı şekilde önemli bir maçı kazandılar. Hırvatistanda 8 takım arasından seçilen sporcularım, işitme engeli olmayan diğer sporcuları tek tek yenmişti. Şu ana kadar da sporcularımla herhangi bir iletişim problemi yaşamadım. Onlarla çok iyi anlaşıyorum.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Avrupa Curling Şampiyonası C Grubu müsabakaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER