Avukatlar Günü

Avukatlar Günü -Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: Avukatlar, adaletin tecelli etmesi, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi gibi çok önemli kamu hizmetini yerine getirmektedirler


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, avukatların adaletin tecelli etmesi, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi gibi çok önemli kamu hizmetini yerine getirdiklerini bildirdi.
     Canlı, Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, savunma hakkı gibi kutsal bir görevin yerine getirilmesinde en önemli unsur olan avukatların, sorumluluklarının bilinciyle mesleklerini icra ettiklerini belirtti.
     Demokrasinin vazgeçilemez unsurlarından hukuk ve adalet sisteminin temel taşları, savunma hakkının adresi olan avukatların çok önemli bir vazifeyi itina ile yürüttüklerini ifade eden Canlı, şunları kaydetti:
     Avukatlar, savunma hakkının uygulayıcısıdır. Halkımızı hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olmak ana görevlerindendir. Avukatlar, adaletin tecelli etmesi, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi gibi çok önemli kamu hizmetini yerine getirmektedirler. Avukatlarımız bireyin en yakınında ve temsilcisi konumundadır. Avukatlar güçlerini hukukun üstünlüğünden ve doğru temsile olan inançlardan alır. Onlara güvenimiz her zaman tam olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, yasalar önünde en iyi şekilde temsil edilmemizi sağlayan avukatlarımızın, Avukatlar Gününü kutluyor, nice avukatlar günlerine sevdikleriyle dostlarıyla birlikte ulaşmalarını diliyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER