Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer:

Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer: Avusturya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin mevcut durumdan daha ileri gidebileceğini düşünüyorum


ADANA (A.A) - Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer ülkesiyle Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin mevcut durumdan daha ileri gidebileceğini söyledi.
     Wölfer, Adana Valisi Hüseyin Avni Coşu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Mersin, Gaziantep ve Hatayda fahri konsoloslukları olduğunu belirtti.
     Avusturyanın Adanada fahri konsolosluluğunun bulunmadığını ifade eden Wölfer, bu eksikliği gidermek istediklerini söyledi.
     Kentte çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını anlatan Wölfer, Avusturya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin mevcut durumdan daha ileri gidebileceğini düşünüyorum. Ticaret oldukça iyi ancak çok daha iyi olabileceğini düşünüyorum dedi.
     Wölfer, Avusturyanın Türkiyede çeşitli yatırımları olduğunu belirterek, her iki ülkedeki yatırımların karşılıklı olarak artmasını istediklerini ifade etti.
     Vali Coş da iş adamlarının birlikte yapabileceği çok şey olduğunu belirterek, bu konuda üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
     Coş, Avusturya ile ilişkilerin ticaretin dışında sosyal ve kültürel alanda da geliştirileceğini sözlerine ekledi.
     Bu arada, Wölfer, Adana Ticaret Odasını (ATO) ziyaret ederek, ATO Başkanı Ali Gizer ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER