Ayağını kaybetmek üzereyken geldiği hastaneden

Ayağını kaybetmek üzereyken geldiği hastaneden yürüyerek çıktı


MERSİN (A.A) - Niğdeden, Tarsus ilçesindeki özel bir hastaneye getirilen Rifat Başın, kesilme tehlikesi altındaki ayağı ameliyatsız kurtarıldı.
     Damar tıkanıklığı nedeniyle Tarsus Medical Park Hastanesine gelen Rıfat Başa (79), Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Yılmaz müdahale etti.
     Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, hastanın ayağındaki toplardamarda bulunan pıhtının anestezi verilmeden, ameliyata gerek kalmadan ilaç verilerek tedavi edildiğini belirtti.
     Toplardamarına konulan filtre sayesinde ilerleyen dönemlerde ölümle sonuçlanabilecek rahtsızlıkların da önüne geçilmiş olduğunu ifade eden Yılmaz, filtre sayesinde akciğerlere pıhtı atılmasının engelleneceğini vurgulayarak, bu işlemle hastanın sadece ayağının değil, hayatının da kurtarıldığını kaydetti.
     Rifat Baş ise ayağını kaybetme korkusu altındayken sağlığına kavuşmanın sevincini yaşadığını, hastaneden, yaklaşık 36 saat sonra yürüyerek çıkabilmenin heyecanını yaşadığını belirtti.
     Niğdede, hayvancılıkla uğraşan Rıfat Başın (79) diyabet, kalp ve akciğer hastalıklarının bulunduğu ve 7 yıl önce de by-pass ameliyatı olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Ayağını kaybetmek üzereyken geldiği hastaneden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER