Ayakkabıcılar da mektepli oluyor

Ayakkabıcılar da mektepli oluyor -Türkiye Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Buğur: -8 yıllık eğitimle birlikte çırak yetişmemeye başladı. Eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz -Ayakkabı üretiminin yoğunluk kazandığı illerimizin mesl


GAZİANTEP (A.A) - Adem Yılmaz - Türkiye Ayakkabıcılar Federasyonu İbrahim Buğur, 8 yıllık eğitimle birlikte çırak yetişmemeye başladığın ve eleman bulmakta sıkıntı yaşadıklarını belirterek, Ayakkabı üretiminin yoğunluk kazandığı illerimizin meslek liselerinde, varsa meslek yüksek okullarında ayakkabıcılık bölümü açılması yönünde çalışma yapıyoruz dedi.
     Türkiye Ayakkabıcılar Federasyonu ve Gaziantep Umum Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur, AA muhabirine, 500ün üzerinde imalatçı ve yaklaşık 35 ayakkabı fabrikasının hizmet verdiği Gaziantepte meslek lisesinde ve meslek yüksek okulunda ayakkabıcılık bölümü açılması için çalıştıklarını söyledi.
     Eğitime önem verdiklerini ifade eden Buğur, sektörde eskisi gibi çırak yetişmediğini, bu sorunu çözmek için meslek liselerinde ve meslek yüksek okullarında ayakkabıcılık bölümü açılması için çalıştıklarını ve bunun da olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.
     Türkiyede 5 meslek yüksek okulunda ve 15 şehirde meslek lisesinde ayakkabıcılık bölümü açıldığını bildiren Buğur, yeni nesil ayakkabıcıların okullarda yetişmesi için mücadele verdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
     8 yıllık eğitimle birlikte çırak yetişmemeye başladı. Eleman bulmada sıkıntı çekiyoruz. Bunu göz önüne alarak ayakkabı üretiminin yoğunluk kazandığı illerimizin meslek liselerinde, varsa meslek yüksek okullarında ayakkabıcılık bölümü açılması yönünde çalışma yapıyoruz. Şu ana kadar 4 ilin meslek yüksek okullarında bölümler açıldı. Gaziantep Meslek Yüksek Okulunda bölüm açılan 5. il oldu. Meslek yüksek okulunu desteklemek için meslek liselerinde de ayakkabıcılık bölümünün açılmasını istedik. Çabalarımız sonuç verdi. Meslek lisesinde de bölüm açıldı. Fakat öğrenci alımı olmadı. Bu eğitim-öğretim yılında ailelerin çocuklarını ayakkabıcılık bölümüne kayıt ettirmesini bekliyoruz. Okullu ayakkabıcıların yetişmesi için mücadele ediyoruz.
    
     -İş sıkıntısı yaşamayacaklar
    
     Sektörün geliştiğini ifade eden Buğur, Bugün de ara elaman lazım, 30 yıl sonra da ara elaman lazım olacak. Ayakkabıcılık bölümünü bitiren öğrencilerin iş sıkıntısı yaşamayacaklarının garantisini veriyorum. Mezun oldukları gün işleri hazır olacak. Şimdi hazır, 30 yıl sonra da hazır olacak. Meslek liselerine meyilli olan ailelerin ayakkabıcılık bölümünü tercih etmesini istiyorum diye konuştu.
     İbrahim Buğur, daha önce ayakkabı üretim merkezinin İstanbul, şimdi ise Gaziantep ve Konya olduğunu kaydetti. Gaziantepte günlük 30-40 bin çift ayakkabı üretildiğini belirten Buğur, Bunlar küçümsenecek rakamlar değil. Gaziantepte 500ün üzerinde imalatçı, 35e yakın da fabrika var. Türkiyede marka olan ayakkabıların bir çoğu da Gaziantepte üretiliyor dedi.
    
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Ayakkabıcılar da mektepli oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER