Beyazay Derneği Kütahya Şubeleri Onursal Başkanı

Beyazay Derneği Kütahya Şubeleri Onursal Başkanı Soyaslan: Yeni anayasa çalışmalarında özürlü ibaresi yerine engelli ibaresi getirilmeli


KÜTAHYA (A.A) - Beyazay Derneği Kütahya Şubeleri Onursal Başkanı Ali Rıza Soyaslan, yeni anayasa çalışmalarında özürlü ibaresi yerine engelli ibaresi getirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Soyaslan, Tavşanlı Hayırlı Hizmetler Vakfının Yaz Okulunu ziyaret ederek, okula katılan lise öğrencilerine, engellilerle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Özürlüler Kanununda, özürlünün, doğuştan ve sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi diye tanımlandığını belirten Soyaslan, şöyle konuştu:
     Görüldüğü gibi kanun herhangi bir nedenle değişik uzuvlarını kaybeden insan için özürlü kelimesini kullanıyor. Yeni anayasa çalışmalarında özürlü ibaresi yerine engelli ibaresi getirilmeli. Bu vesileyle kurumlarda yer alan özürlü tanımlamasının engelli olarak değiştirilmesini tavsiye ediyoruz. Bu değişiklikle ilgili bilgilendirmemizi TBMM Özürlüler Komisyonunda bulunan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncuya yapacağız. Artık engellilerimize sakat, özürlü gibi tanımlamalarda bulunulmasın.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Beyazay Derneği Kütahya Şubeleri Onursal Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER