Ayasofya Müzesinin ibadete açılması çalışmaları

Ayasofya Müzesinin ibadete açılması çalışmaları -Trabzon Müftüsü Çakı: "İbadete açılması için çalışmaların devam ettiği Ayasofyaya imam hatip kadrosu verildi"


TRABZON (A.A) - Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, ibadete açılması için çalışmaların devam ettiği Ayasofyaya imam hatip kadrosu verildiğini söyledi.
     Çakı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Trabzon Bölge Müdürlüğü tarafından Ayasofya Müzesinin camiye dönüştürülmesi çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Ayasofyanın ibadete hazır hale gelmesi için yapılan çalışmaların çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi.
     Ayasofyanın ibadete açılacak olması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığının da kadro konusunda gerekli düzenlemeyi yaptığını dile getiren Çakı, "İbadete açılması için çalışmaların devam ettiği Ayasofyaya imam hatip kadrosu verildi. Ayasofya ibadete hazır hale getirildiğinde kadro ilan edilecek ve müracaatlar alınacak" diye konuştu.
     Çakı, imam hatip kadrosuna atanacak kişinin, müracaat edenler arasında yapılacak sınavdan sonra belirleneceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ayasofya Müzesinin ibadete açılması çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER