Ayder Yaylasında ambulans ve doktor sıkıntısı

Ayder Yaylasında ambulans ve doktor sıkıntısı -Çamlıhemşin Ayder Turizm ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Altun: Yaz aylarında doğası ve kaplıcaları ile bölge turizminin önemli merkezlerinden olan Ayder Yaylasında doktor sıkıntısı yaşı


RİZE (A.A) - Çamlıhemşin Ayder Turizm ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ömer Altun, yaz aylarında doğası ve kaplıcaları ile bölge turizminin önemli merkezlerinden olan Ayder Yaylasında doktor sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.
     Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizmde yaz sezonunun ortasına geldiklerini belirterek, Her yıl dilekçe ile doktor talebimiz oluyor. Bu yıl da doktor için gerekli müracaatlarımızı yapmamıza rağmen doktor gelmedi. Günlük ortalama 4-5 bin kişinin giriş yaptığı ve gece 3 bin kişinin konakladığı bir merkezde doktor olmaması düşündürücüdedi.
     Çamlıhemşin Sağlık Ocağının ilçe ve turizm merkezine cevap vermesinin olanaksız olduğunu ifade eden Altun, şöyle devam etti:
     İlçe sağlık ocağı bölge halkına cevap vermekte yetersiz kalıyor. Ayder yaz aylarında ilçe merkezinden çok daha kalabalık ve hareketli oluyor. Sağlık ocağının tek başına bu yükün altından kalkması imkansız. Yetkililerin buna çözüm bulmasını bekliyoruz. Sağlık ocağında 15 gün önce 1 ambulans ve 2 acil tıp teknisyen vardı. Burada bulunan personeli de geri aldılar. Aydere doktor ve ambulans, illa birileri öldükten sonra mı gelecek.
    
     Muhabir: Bülent İsmailoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Ayder Yaylasında ambulans ve doktor sıkıntısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER