Aydında Mekedonca ve Makedonya kursu açılacak

Aydında Mekedonca ve Makedonya kursu açılacak


AYDIN (A.A) - Aydında, Makedonya göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı merkez ilçeye bağlı Tepecik beldesinde, Makedonca ile Makedonya tarihi ve coğrafyası kursları açılacağı bildirildi.
     Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce Makedonya Başbakanı Nikola Gruevskiye mektup yazarak, Aydındaki Makedonya göçmenlerinin Makedonca öğrenmek istediklerini belirttiklerini, bu yönde kurs açılması için kendilerinden destek talep ettiğini ifade etti.
     Gruevskinin bu taleplerine olumlu karşılık vererek Makedonyanın Ankara Büyükelçiliğini bu yönde görevlendirdiğini ifade eden Olgun, sağlanan bu desteğin ardından Tepecik Ekonomik Sosyal Kültürel Sportif ve Bilimsel Faaliyetler Derneği (Tep-Der), Çeştepe Belediyesi ve Çeştepe Makedonya Göçmenleri Derneği işbirliğiyle Makedonca ile Makedonya tarihi ve coğrafyası konularında kurs açtıklarını belirtti.
     Olgun, açılan kursun 13 Ekimde başlayacağını, 8 ay toplam 64 saat süreli kurs sonunda başarı gösterenlere Makedonya Eğitim Bakanlığı tarafından Makedonyada geçerli ilkokul diploması verileceğini kaydederek, Belediye ve Tep-Der olarak çeşitli etkinlilerle Türkiye ve Makedonya arasında bir köprü kurmaya çalışıyoruz. Makedonyadan göç etmiş ailelerin çocukları ve torunlarının da aile büyüklerinin aldıkları kültürleri yaşatmaları, o topraklardaki hatıraları gelecek nesillere aktarmaları en büyük arzumuz dedi.
    
     Muhabir: Murat Şenbaklavacı / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Aydında Mekedonca ve Makedonya kursu açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER