Aydın ESOB Başkanı Akşite verilen ceza

Aydın ESOB Başkanı Akşite verilen ceza onandı


AYDIN (A.A) - Aydın Esnaf Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Hulusi Akşitin "zimmetine para geçirmek" iddiasıyla yargılandığı davadan aldığı 7 yıl 9 ay 22 günlük hapis cezası Yargıtayca onandı.
     Yargıtay Dosya Sorgu Sisteminden edinilen bilgiye göre, ESOB Başkanı Akşite Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesince verilen cezayı, Yargıtay onadı.
     1988 yılında Aydın Sanatkarlar Toplu İşyeri İhtisas Siteleri Yapı Kooperatifi (ASTİS) Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Akşit, "kooperatifin parasını zimmetine geçirmek" iddiasıyla Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmıştı.
     Akşitin kooperatif adına bir banka ile imzaladığı kredi sözleşmesine istinaden 7 Temmuz-15 Ekim 1998 tarihlerinde çektiği 183 bin 700 liralık kredinin 175 bin 300 lirasını, eski Bakan Yüksel Yalovanın başkanlığını yaptığı dönemde, yönetiminde bulunduğu Aydınspor Kulübüne borç olarak aktardığı, 15 Ekim 1998de kullanılan 6 bin liralık krediyle de kooperatifin bir firmaya olan borcunu ödediği öne sürülmüştü.
     Kredinin 181 bin 300 liralık kısmının kayda alındığı, ancak 2 bin 400 lirası için ise herhangi bir kayıt tutulmamasından dolayı kooperatif yönetimince Akşit hakkında "zimmetine para geçirmek" suçlamasıyla Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesince dava açılmış, kooperatif adına bankadan aldığı parayı zimmetine geçirdiği ileri sürülen Akşit, bu davada 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
     Mahkeme, Akşitin, suçun açığa çıkmasını hileli davranışıyla engellediği, bu nedenle suçun nitelikli halinin oluştuğu gerekçesiyle de cezayı 7 yıl 9 ay 22 güne çıkarmıştı.
     Akşitin aldığı bu cezanın Yargıtayca onandığı öğrenildi.
     Konuya ilişkin gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Akşit, kararın henüz kendisine tebliği edilmediğini, bu nedenle açıklama yapmasının doğru olmayacağını ifade etti.
     Bu yıl Aydınspor 1923 Kulübü Başkanı seçilen Hulusi Akşit, geçtiğimiz aylarda görevini bırakmıştı.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Aydın ESOB Başkanı Akşite verilen ceza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER