Aynı memleketin husumetli taraftarları

Aynı memleketin husumetli taraftarları -Kırklareli Valisi Yaman: -Her iki takım taraftarları arasındaki eskiye dayanan, bir çoğumuzun bilmediği husumetin son bulmasını istiyoruz


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Kırklarelispor ve Bölgesel Amatör Lig takımlarından Lüleburgazspor taraftarları arasındaki husumetin son bulması amacıyla yöneticiler ve taraftarlar ile biraraya geldi.
     Vali Yaman, Kırklarelispor ve Lüleburgazspor yönetici ve taraftarlarıyla Polisevinde buluştu.
     Yaman burada yaptığı konuşmada, Kırklareli Atatürk Stadının bakıma alınacak olmasından dolayı Kırklarelispor maçlarının artık Lüleburgaz 8 Kasım Stadı oynanacağını anımsattı.
     Kırklarelispor ile Lüleburgazspor taraftarları arasında öncesi bilinmeyen bir husumet olduğunu belirten Vali Yaman, şunları kaydetti:
     Her iki takım taraftarları arasındaki eskiye dayanan, bir çoğumuzun bilmediği husumetin son bulmasını istiyoruz. Lüleburgazspor Kulübü ve Kırklarelispor Kulübü başkanları, yöneticileri ve taraftarları ile bir araya geldik. Eskiye dayanan, bir çoğumuzun bilmediği iki kulüp arasındaki husumeti biliyoruz. Bu sıkıntının giderilmesi için bir araya geldik.
     Kırklarelispor ve Lüleburgazspor taraftarları dostluk, kardeşlik içerisinde maç seyretmesini istiyoruz. Spor toplumsal birliktelik, sevgi ve kardeşlik sağlar. Ortak bir neşe ve sevinç sağlar. Onuda inşallah bundan sonra her iki takımımızın taraftarı gerçekleştirecek. Emniyet müdürlüğü koordinesinde de bundan sonra daha zevkli, neşeli ve coşkulu maçlar seyrederiz.
     Kırklareli Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş da, Lüleburgaz ilçesinde gerekli tüm tedbirlerin alınacağını kaydetti.
    
     -Birlik ve beraberlik içerisinde olmak istiyoruz-
    
     Kırklarelispor Kulübü Başkanı Volkan Can da, birlik ve beraberlik içerisinde olmayı istediklerini vurguladı.
     İki takım taraftarları arasında ki husumetin 1968 yılından bu güne devam ettiğini ifade eden Can, Her yerde ufak tefek sıkıntılar oluyor. Birlik beraberlik içerisinde olursak her şeyin üstesinden geliriz. Bir problem çıkmayacağını düşünüyorum. İlk maçta belki tepki çekeceğiz ama birlik beraberliği sağlayacağız. Trakyanın tek profesyonel takımı olarak PTT. 1. Lige çıkmayı istiyoruz. Lülebugazspor taraftarları bize kötü tezahürat yapsa bile biz onlara, gülle, çiçekle karşılık vereceğiz. İnşallah tatsız bir olay çıkmaz.
     Lüleburgazspor Kulübü Başkanı Akif Beşer de, iyi niyetleriyle ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.
     Kırklarelispor, sahalarının tadilatta olması nedeniyle Lüleburgaz 8 Kasım Stadındaki ilk mücadelesini 17 Şubat Pazar günü Altay karşısında verecek
    
     Muhabir: Özgün Tiran/Salih Baran
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Aynı memleketin husumetli taraftarları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER