Aytaç Durak hakkındaki ihaleye fesat karıştırma

Aytaç Durak hakkındaki ihaleye fesat karıştırma davası -İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Durakın ihaleye fesat karıştırma ve devlet malını zarara uğratmak gibi suçlamalar


ADANA (A.A) - İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durakın ihaleye fesat karıştırma ve devlet malını zarara uğratmak gibi suçlamalarla yargılandığı davada bilirkişi incelemesine karar verildi.
     Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Durakın damadı Bekir Cavcav ve Durak İnşaat Ltd. Şti. çalışanı Atilla Kuzucu katılırken, görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak katılmadı.
     İhale sürecinde Adana Büyükşehir Belediyesinde inşaat mühendisliği yapan tanık Ali Taner Kozanoğlu, beyanında, iddianamede bahsedilen taşınmazın kıymet takdir komisyonunda görev aldığını, kıymetin belirlenmesinde herhangi bir usulsuzluk yapılmadığını, ihale süreci hakkında bilgisinin olmadığını, sanık veya başkaları tarafından komisyonlarına taşınmazın belli bir bedelde tutulması gerektiği gibi bir uyarı almadıklarını belirtti.
     Suç iddiası tarihinde Encümen Üyesi ve Yazı İşleri Daire Başkanı olan tanık Kaşif Barut ise taşınmazın kıymet takdirinin yapılması ve ihaleye çıkartılması konusunda herhangi bir bilgisinin olmadığını ifade etti.
     Mahkeme heyeti sanık avukatlarının savunmalarını aldıktan sonra dava konusu gayrimenkulun değerinin tespiti için keşif ve bilirkişi incelenmesinin yapılmasına, ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesindeki suç örgütü davasında tutuklu bulunan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili olan Mustafa Tuncelin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.
    
     -İddianameden-
    
     Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Durak İnşaat Ltd. Şti. çalışanı Atilla Kuzucu hakkındaki, 2006 yılında merkez Seyhan ilçesi Menekşe köyünde yarısı özel bir şahsa ait 6 bin 528 metrekare arsanın, ihaleyle Cavcava satışıyla ilgili Durak ve diğer şüpheliler hakkında Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak suçlamasıyla 5 ile 12şer yıl arasında hapis cezası isteniyordu.
     İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Mart 2010da Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Durak İnşaat Ltd. Şti. çalışanı Atilla Kuzucu, 27 Aralık 2011 tarihinde ihaleye fesat karıştırmak ve devlet malını zarara uğratmak gibi suçlamalarla gözaltına alınmış ve nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmış, daha sonraki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Aytaç Durak hakkındaki ihaleye fesat karıştırma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER