Babanın çocuklarımı kurtarın feryadı

Babanın çocuklarımı kurtarın feryadı -Mersinde belediye otobüsünde Emniyet Müdürlüğünün Madde Kullanımına Hayır yazılı pankartını gören bir baba, 2 çocuğunun madde bağımlılığından kurtarılması için yardım istedi


MERSİN (A.A) - Mersinde belediye otobüsünde Emniyet Müdürlüğünün Madde Kullanımına Hayır yazılı pankartını gören bir baba, 2 çocuğunun madde bağımlılığından kurtarılması için yardım istedi.
     Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliğinin uyuşturucuyla mücadele çalışmaları sürüyor.
     Yenigünbiz Projesi çerçevesinde okullarda, öğrencilere yönelik konferans ve toplantıları sürdüren emniyet teşkilatı, son olarak kent merkezindeki belediye otobüslerine de uyarıcı ve bilgilendirici afişler yapıştırdı.
     Bu afişleri gören ve 2 çocuğu uyuşturucu bağımlısı olan bir baba, Mersin Emniyet Müdürlüğüne gelerek polisten yardım istedi.
     Konuyla ilgili Uyuşturucu ile Mücadele Büro Amir Vekili Mesut Öztürk ile görüşen baba, 2 çocuğunun uzun süredir uyuşturucu kullandığını, korktuğu için bugüne kadar polise müracaat edemediğini belirtti.
     Ancak belediye otobüsündeki Onun Geleceği Sizin Ellerinizde Madde Kullanımına Hayır yazılı afişi görünce emniyete başvurmaya karar verdiğini anlatan baba, çocuklarının uyuşturucudan kurtarılması için ilgililerden yardım istedi.
     Emniyet Amiri Mesut Öztürk de, hiçbir sosyal güvencesi olmayan babaya, çocuklarının tedavi görebilmesi için öncelikle Yeşil Kart çıkartması gerektiğini söyledi.
     Tedaviye psikiyatri bölümüne giderek başlanması tavsiyesinde bulunan Öztürk, tedavi başladıktan sonra ilk olarak arkadaş çevresini ve ev adresini değiştirmesini, çocukların yalnız kalmamasını, hatta bakkala bile giderken yanında birilerinin olmasını önerdi.
     Eğer kişi tedavi görmek isterse ona herhangi bir cezai işlem uygulanmadığını vurgulayan Öztürk, bu noktada emniyet teşkilatının da ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Babanın çocuklarımı kurtarın feryadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER