Babasının karaciğeriyle hayata tutunacak

Babasının karaciğeriyle hayata tutunacak -Giresunun Bulancak ilçesinde yaşayan ve 15 günlükken karaciğer sirozu olduğu öğrenilen 13 aylık Sıla bebeğe, babasının karaciğeri nakledilecek -Baba İlyas Küçük, kızına vereceği karaciğerin


GİRESUN (A.A) - Giresunun Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesinde yaşayan, 15 günlükken karaciğer sirozu olduğu öğrenilen 13 aylık Sıla Küçüke, babasının karaciğeri nakledilecek.
     13 aylık Sıla bebeğe 15 günlükken karaciğer sirozu teşhisi kondu. Yaşam savaşına 15 günlükken başlayan Sıla bebek, 7 ay burnundan özel mamayla beslenerek hayata tutundu.
     Hayatta kalabilmesi için 2 yaşında organ nakli yapılması gereken Sıla bebeğe, babasının karaciğerinin nakledilmesi kararlaştırıldı.
    
     -Kızı için diyet yaptı-
    
     Baba İlyas Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karaciğer nakli için herhangi bir engel olmadığını, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleşecek operasyonla karaciğerini kızına vereceğini söyledi.
     13 ay boyunca birçok sıkıntı yaşadıklarını aktaran Küçük, şunları kaydetti:
     Etrafımızdakiler, komşularımız ve yardımseverlerin yardımlarıyla hayata tutunduk. Şimdi ise kızıma karaciğerimi vereceğim. Benim karaciğerim kızıma umut olacak. Kasım ayında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde tüm tahlillerim yapıldı. Karaciğerim yağlı olduğu için diyete girdim. Şimdi istenilen kiloya düştüm. Yaklaşık 15-20 gün sonra operasyon gerçekleşecek. Bu zamana kadar yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.
     Anne Zülbiye Küçük ise 4 çocukları olduğunu, ameliyat sonrası kızının sağlığına kavuşmasını arzuladıklarını ifade etti.
     Küçük ailesi bugün otobüse binerek İzmire nakil yapılacak hastaneye gitmek üzere yola çıktı.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız / Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Babasının karaciğeriyle hayata tutunacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER