Bacağı kesilen karacayı elmayla besliyorlar

Bacağı kesilen karacayı elmayla besliyorlar -Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağında yaklaşık 2 saat süren ameliyatla bacaklarından biri kesilen karaca, özel oluşturulan sobalı mekanda üç bacağıyla yaşamını sürdürecek


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde 2 saat süren ameliyatla bacaklarından biri kesilen yaralı karaca, elmayla besleniyor.
     Erzurum Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi tarafından Artvin bölgesinde yaralı halde bulunan ve rehabilitasyon merkezinde ameliyat edilen yavru karaca, üç ayağıyla yaşamını sürdürecek. Yavru karacanın bakımı ise merkezde oluşturulan sobalı mekanda yapılacak.
     Yaklaşık 2 saat süren ameliyatla bacaklarından biri kesilen karaca, ziyaretçilerin de ilgi odağı oluyor. Rehabilitasyon merkezinde karacayı günlük 200 civarında kişi ziyaret ederek, yaban hayvanını yakından inceleme fırsatı buluyor.
     Rehabilitasyon merkezinde görevli veteriner hekimlerden İkram Coşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kangren oluşmaya başlayan karacayı yaptıkları ameliyatla telef olmaktan kurtardıklarını belirterek, karacanın barınağa getirildiği zaman ayağının tamamen kırık olduğunu, solunum sıkıntısı çektiğini ve kangren doku oluşmaya başladığını söyledi.
    
     -Karacadoğaya bırakmayacağız-
    
     Coşar, veteriner hekimlerin aldığı karar doğrultusunda ameliyatla bacağı kesilen karacaya serum takviyesi yaptıklarını, beslenmesine önem verdiklerini ifade etti.
     Rehabilitasyon merkezine ilk kez karaca getirildiğini vurgulayan Coşar, Üç yaşında olduğunu tahmin ettiğimiz yaralı karaca için burada iyi bir yaşam ortamı oluşturduk. Barınakta çalışan arkadaşlarla karacanın yaşamını sürdürmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Karacayı doğaya bırakmayacağız çünkü üç ayağıyla doğada yaşamını sürdüremez diye konuştu.
     Karacanın doğal ortamda normalde otla beslendiğini anlatan Coşar, şunları kaydetti.
     Karaca ameliyattan sonra beslenmesi kötüydü. Biz de bir araştırma yaptık. Elmayı yiyebileceğini öğrendik. Ondan sonra elma temin ettik. Çünkü elmayı çok sevdi. Dilimlediğimiz elmalarla karacayı besliyoruz. Normalde ot da yiyor ama biz onu elmayla besliyoruz. Su içmesi de çok iyi. Tabii yaban hayatta otla besleniyordur.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Bacağı kesilen karacayı elmayla besliyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER