Geleceğin kayakçılarını, SODES projesiyle keşfediyorlar

Geleceğin kayakçılarını, SODES projesiyle keşfediyorlar -Bitlis Gençlik Spor Kulübü tarafından hazırlanan Artık Ben de Kayak Yapıyorum projesi, Bitlisli çocuklara yeni ufuklar açıyor -Proje kapsamında kayak eğitimi alan 40 çocuk,


BİTLİS (A.A) - Bitlis Gençlik Spor Kulübü tarafından hazırlanan Artık Ben de Kayak Yapıyorum projesi, Bitlisli çocuklara yeni ufuklar açıyor.
     Gençlik Spor Kulübünün hazırlayarak Sosyal Destek (SODES) Programına sunduğu Artık Ben de Kayak Yapıyorum projesinin kabul edilmesinin ardından çeşitli okullardan seçilen ve yaşları 8 ile 15 arasında değişen 40 çocuk, kayak eğitimine alındı.
     Çiftkaya Kayak Merkezinde antrenörler gözetiminde kayak eğitimi alan çocuklar, bir taraftan yıl içerisinde yapılacak yarışlara hazırlanırken, bir taraftan da geleceğin milli kayakçıları olmak için çalışıyor.
     Kayak malzemeleri proje çerçevesinde karşılanan çocuklar, Bitlisi ve ülkeyi, uluslararası yarışmalarda temsil etmesi hedefliyor.
     Bitlis Gençlik Spor Kulübü Başkanı Refik Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında kayak temel eğitim kursu açtıklarını ve 40 çocuğa kaymayı öğrettiklerini söyledi.
     Projenin 6 Nisana kadar devam edeceğini anlatan Avşar, Proje bittikten sonra çocuklarımız kendilerine verilen malzemelerden faydalanacak. Çocuklarımızın bu yıl içinde kentte yapılacak faaliyetlere katılmasını planlıyoruz dedi.
     Avşar, proje sonunda çocuklar arasında 4 kategoride yarışma yapılacağını ve dereceye giren 8 sporcuya kayak takımı hediye edileceğini bildirerek, sporcuların gelecek sezon Türkiye Kayak Federasyonunca düzenlenecek etap yarışmalarında kenti temsil edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Geleceğin kayakçılarını, SODES projesiyle keşfediyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER