Bağırsağından 4,5 santimetre genişliğinde taş çıktı

Bağırsağından 4,5 santimetre genişliğinde taş çıktı -Hatice Alevin bağırsağındaki taş, ameliyatla alındı


KASTAMONU (A.A) - Dünyada nadir görülen hastalıklar arasında bulunan Safra Taşı İleusu hastalığına yakalanan hasta, Kastamonu Münif İslamoğlu Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
     Hastane Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Berkin Şekerci, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerine sürekli karın ağrısı, ateş yükselmesi, kusma, tuvalete çıkamama gibi şikayetlerle başvuran Hatice Alevin (79) yapılan tetkiklerinde, Safra Taşı İleusu hastalığına yakalandığını tespit ettiklerini söyledi.
     Safra Taşı İleusu hastalığı dünyada nadir rastlanan hastalıklardan biridir diye konuşan Şekerci, bu hastalığın safra taşı nedeniyle oluşan bağırsak tıkanması rahatsızlığı olduğunu ve daha ziyade 70 yaş civarındaki kadınlarda görüldüğünü belirtti.
     Hastanın acil ameliyata alınması kararını verdiklerini aktaran Şekerci, Her türlü riski göze aldık. Ameliyat başarılı bir şekilde geçti. 4,5 santimetrelik safra taşının bağırsağı tıkamasına bağlı olarak ortaya çıkan bir tabloyla karşılaştık dedi.
     Şekerci, hastanın yaşlı ve kalp rahatsızlığı olması nedeniyle riskli bir ameliyat gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, hastanın daha önce muayene olduğu doktorların, bu risk nedeniyle ameliyatı yapmadıklarını savundu.
     Hatice Alev ise rahatsızlığı nedeniyle bir çok doktora muayene olduğunu ifade ederek, Doktorlar bana, Benim annem bile olsan seni ameliyat etmem dedi. Ameliyatın çok riskli olacağını söylediler. Şu anda sağlığım yerinde diye konuştu.
    
     Muhabir: Esra Karamuk/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Bağırsağından 4,5 santimetre genişliğinde taş çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER