BAKAnın Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri

BAKAnın Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri -BAKA Genel Sekteri Engin: İyi bir iş planı ile KOSGEBin 70 bin liraya kadar 4 yıl vadeli sıfır faizli kredilerinden yararlanabilirsiniz


ISPARTA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekteteri Tuncay Engin, İyi bir iş planı ile KOSGEBin 70 bin liraya kadar 4 yıl vadeli sıfır faizli kredi desteklerinden yararlanabilirsiniz dedi.
     Engin, Yalvaç ilçesinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde yaptığı konuşmada, BAKAnın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi, sürdürülebilir işletmeler kurulabilmesi ana amaçlarıyla uygulamalı girişimcilik eğitimlerini sürdürdüğünü söyledi.
     İş hayatında farkındalık oluşturup, yenilikçi ve kendine özgü olan girişimcilerin başarılı olduğuna dikkati çeken Engin, Kararlılık, azim, kalite ve standartları bozmamak kaydıyla hedefe doğru ilerlemede bulunanlar başarıya ulaşılacaktır. Eğitiminizi tamamladıktan sonra başarılı bir geleceğin sizi beklediği konusunda umutlu olun dedi.
     İyi bir iş planı ile KOSGEBin 70 bin liraya kadar 4 yıl vadeli sıfır faizli kredi desteklerinden yararlanabilirsiniz diyen Engin, BAKAnın görevleri arasında yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme ve işgücü eğitimi gibi konularda ilgili kuruluşlarla işbirliği sağlayarak küçük ve orta ölçekli işletmelerle yeni girişimcileri desteklemek yer alıyor. BAKA Batı Akdenizin ekonomik gelişmesine katkı sağlayan bir kurumdur. BAKA, yatırımcılara mali ve teknik konularda destek sağlıyor diye konuştu.
     Engin, şöyle konuştu:
     2011de başlatılan BAKAnın uygulamalı girişimcilik eğitimleri Antalyada 10, Ispartada 3, Burdurda da 5 kez gerçekleştirildi. Bugüne kadar 474 aday kursu başarıyla bitirdi. 70 saatlik uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB tarafından kabul gören yeni girişimcilere kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım maliyetlerinin yüzde 60ı, kadınlarda da yüzde 70ine kadar 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira hibe desteği sağlanabiliyor. Girişimciler ayrıca 12 bin lira işletme giderleri desteği ile toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber BAKAnın Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER