BAKA Kalkınma Kurulu Bucakta toplantı

BAKA Kalkınma Kurulu Bucakta toplantı


BURDUR (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kalkınma Kurulunun 2012 yılındaki son toplantısı Burdurun Bucak ilçesinde gerçekleştirildi.
     Bucak Kültür Merkezinde Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muharrem Certel başkanlığındaki toplantıya Antalyadan 50, Ispartadan 26 ve Burdurdan 24 üye katıldı.
     Toplantıda Kalkınma Kurulu üyelerine BAKAnın yılın ilk 6 ayındaki faaliyetleri ve yeni bölge planı hazırlık çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi.
     Kalkınma Bakanlığının 10. Kalkınma Planı ve Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi çalışmaları kapsamında Tematik alanların belirlenmesi çalışmaları üzerine üyeler Batı Akdenizin kalkınma öncelikleri ve stratejileri alanlarını tarım, turizm, kırsal kalkınma, altyapı ve sanayi politikası olarak seçti.
     Toplantıda konuşan Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Bucakın sanayisi, tarımı ve eğitimiyle ön plana çıktığını söyledi.
     Bucakın Burdurun en büyük ilçesi olduğunu hatırlatan Hacıbektaşoğlu, ilçenin Karacaören Barajı ile de turizm merkezi olma yolunda ilerlediğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber BAKA Kalkınma Kurulu Bucakta toplantı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER