BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Tapsız:

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Tapsız: -2012 yılı Doğrudan Faaliyet Destekleri ve Teknik Destek programlarının her ikisi için ayrı ayrı 550 bin lira kaynak bütçe ayrıldı


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Burdur Valisi Süleyman Tapsız, 2012 yılı doğrudan faaliyet destekleri ve teknik destek programlarının her ikisi için ayrı ayrı 550 bin lira kaynak bütçe ayrıldığını bildirdi.
     BAKA Yönetim Kurulu toplantısı, Antalya Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı ve Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, 2011 yılı mali destek programı kapsamında üye olan illerin proje başvuruları ve gelinen aşamalar değerlendirildi.
     Süleyman Tapsız, ajansın 2012 yılı doğrudan faaliyet destekleri programı için 550 bin lira, teknik destek programı için de 550 bin lira kaynak bütçe ayrıldığını söyledi. Bölgenin marka değeri taşıyan ürün, hizmet ve değerlerinin belirlenmesi yönünde çalışmaları, doğrudan faaliyet destekleri programı kapsamında yürüteceklerini kaydeden Tapsız, denizcilik sektörünün geliştirilmesine yönelik araştırmalar ile mermercilik serbest bölgesi kurulması fizibilite raporlarının da bu alanda ele alınacağını bildirdi.
     Teknik destek konularında ise bölgenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin korunmasına ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik faaliyetleri inceleyeceklerini belirten Tapsız, dış ticaret, rekabet ve markalaşma kapasitesinin geliştirilmesi ve bilgi teknolojilerinin etkin kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetlerin kapsamın içine alınacağını söyledi.
     Yeni teşvik sisteminin ana hatları hakkında bilgi veren Tapsız, şöyle konuştu:
     Teşvik belgesinin düzenlenmesi konusunda yetki, kalkınma ajanslarına da verildi. Genel teşvik uygulamaları kapsamında olan ve sabit yatırım tutarı 10 milyon lirayı geçmeyen belli yatırımlar için yatırımcıların teşvik belgesi almak için artık Ankaraya gitmeye gerek kalmayacak. BAKA Antalya, Isparta ve Burdurdaki yatırım destek ofislerine başvuru yapmak yeterli olacak. 2012 yılından itibaren illerdeki yatırımcı kuruluşların yatırım teklifleri Ankaraya gönderilmeden önce, kalkınma ajansı yönetim kurulunda görüşülecek ve daha sonra ajansın hazırladığı bölge planına uygunluğu için merkeze gönderilecek.
    
     -82 projenin mali destek sözleşmesi imzalandı-
    
     2011 yılı mali destek programı kapsamında başvurusu yapılan 300 projeden 82sinin mali destek sözleşmesinin imzalandığını hatırlatan Tapsız, Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında özel kişi ve şirket kategorisinde 19, kamu kurum ve kuruluşu kategorisinde ise 8 yararlanıcı ile sözleşmenin imzalandığını açıkladı.
     Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programında toplam 27 yararlanıcı ile imza atıldığını anlatan Tapsız, Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında da özel kişi ve şirket olarak 6, kamu kurum ve kuruluşu olarak 22 yararlanıcıyla sözleşme imzalandığını belirtti.
     BAKA tarafından Antalya ve Alanyada toplam 3 KOSGEB Girişimcilik Eğitimi düzenlendiğini söyleyen Tapsız, kurslara katılan girişimcilerin iş planlarıyla 30 bin lira hibe ve 70 bin lira sıfır faizli girişimcilik kredisi için KOSGEBe müracaat edebileceğini kaydetti.
     Tapsız, yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları gibi kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların ajansın sağlayacağı desteklerden faydalanacağını sözlerine ekledi.
     BAKA toplantısı daha sonra basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Tapsız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER