Bakan Çelik ve Vali Karaloğlu, festivalde önce hamsi dağıttı, sonra horon tepti

Bakan Çelik ve Vali Karaloğlu, festivalde önce hamsi dağıttı, sonra horon tepti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Vali Münir Karaloğlu Bursa'da ilki düzenlenen '1. Hamsi ve Horon Festivalinde önce hamsi dağıttı sonra horon tepti.

Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği yeni binasının açılışı bu yıl ilki düzenlenen '1. Hamsi ve Horon Festivaline' ile yapıldı. Festivalde bir ton hamsi pişirilip vatandaşlara dağıtıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı açılış törenine soğuk ve yağmurlu havaya rağmen gösterilen ilgi nedeniyle yer yer balık dağıtımda izdiham yaşandı. Kurulan masa ve stantlar devrilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Bakan Faruk Çelik ve Rizeli olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte protokol ardından Bursa Rizeliler Derneği Başkanı Kızıl Ofluoğlu ile birlikte horon tepki. Bakan Çelik ve beraberindekiler, daha sonra yeni yapılan dernek binasını gezip pişirilen hamsilerden tattı.

Bursa Rizeliler Derneği Başkanı Kızıl Ofluoğlu, yeni yönetim olarak festivallere büyük önem verdiklerini belirterek, "Derneğimiz binasını bitirdik ve festivallerle döndük. Bursa'da ilk kez hamsi ve horon festivali ile başladık. İnşallah bunu gelecek senelerde daha iyi yapacağız. Bir Rizeliler olarak hamsiyi zaten yiyoruz ama Bursalılarla birlikte kültürümüzü ve hamsiyi paylaşmak istedik." dedi. Dernek Başkanı Kızıl Ofluoğlu, festivalin geleneksel olarak devam edeceğini belirterek, "Bu gün ilk olduğu için 2 ton hamsi dağıttık. İnşallah seneye daha organize bir şekilde en az 5 ton hamsi dağıtmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu. Vali Münir Karaloğlu ise etkinlikteki asıl amacın Bursa ile Rize arasında ki kardeşliği artırmak olduğunu belirterek, bunda araç olarak ise 'Karadeniz'in İncisi' hamsi kullanıldığını belirtti.

Açılış töreni ve hamsi festivaline Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Bursa milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Çelik ve Vali Karaloğlu, festivalde önce hamsi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER