Bakan Ergünün annesinin vefatı

Bakan Ergünün annesinin vefatı -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: "Annelerimizi kaybetmek, aslında çok şeyi kaybetmek anlamına geliyor. Bir tarafımız eksik oluyor" -"En önemlisi de onların hayır dualarından mahrum k


KOCAELİ (A.A) - Derincede tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden annesi Şahizer Ergünü toprağa veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Annelerimizi kaybetmek, aslında çok şeyi kaybetmek anlamına geliyor. Bir tarafımız eksik oluyor" dedi.
     Ergün, 17 Ağustos Şehitler Mezarlığında toprağa verilen annesi Şahizer Ergünnün mezarı başında yaptığı konuşmada, anne duasının en büyük güç kaynağı olduğunu belirtti.
     Böyle bir güç kaynağından yoksun kalmanın, büyük bir mahrumiyet olduğunu anlatan Ergün, "Annelerimizi kaybetmek aslında çok şeyi kaybetmek anlamına geliyor. Bir tarafımız eksik oluyor. En önemlisi de onların hayır dualarından mahrum kalıyoruz. Onların bizim için yaptıklarının biz milyonda birini bile yapamayız. Onların bize ettikleri duaların milyonda birini edemeyiz. Onların bizim içim yaptıkları fedakarlıkların biz milyonda birini de yapamayız. Onun için anneleri sağ olanlar, annelerinin kıymetini sağlıklarında bilsinler. Kaybettiğinizde, çok büyük bir boşluk olacaktır" diye konuştu.
     Bakan Ergün, Hz. Muhammedin, "annesi babası yanında yaşlanıp da cennete gidemeyene yazıklar olsun" dediğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     "Gerçekten annesi, babası yanında yaşlanması ve onların yaşlılıklarında tıpkı kendi çocukluklarında onlarla annelerinin ilgilendiği gibi ilgilenmek cennete gitmek için en kestirme yollardan bir tanesi. Bu fırsatı da kaçırmamız lazım. Ben tekrar herkese çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin."
     Her şeye hazırlıklı olduklarını, dünyada çok daha büyük acılar yaşandığını dile getiren Ergün, "Onun için cenabı Allah kimseye kaldıramayacağı yükler yüklemesin. Kimseyi kaldıramayacağı acılarla imtihan etmesin" dedi.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bakan Ergünün annesinin vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER