Bakanlar Davutoğlu ve Avcı Konyada

Bakanlar Davutoğlu ve Avcı Konyada -Dışişleri Bakanı Davutoğlu: -Biz eğer geleceğe dönük Türkiyenin kapasitesini artırmak istiyorsak, bu kapasite artışını sağlayacak en önemli araç eğitim -Milli Eğitim Bakanı Avcı: -


KONYA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Biz eğer geleceğe dönük Türkiyenin kapasitesini artırmak istiyorsak, bu kapasite artışını sağlayacak en önemli araç eğitim dedi.
     Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir otelde düzenlenen, Eğitimde İşbirliği Protokolü, Konya İli Ortaokul ve Lise Öğrenci Başarılarının Çok Yönlü Değişkenlerle Araştırılması Raporu ve Eylem Planları ile Konya İçin Şimdi projesinin tanıtım törenine katıldı.
     Biz eğer geleceğe dönük Türkiyenin kapasitesini artırmak istiyorsak, bu kapasite artışını sağlayacak en önemli araç eğitim diyen Davutoğlu, son 10 yıl içinde aslında yapılanın insan kapasitesini maksimum düzeyde kullanarak, milli hedeflere ulaşmak olduğunu bildirdi.
     Tüm limitlerin, her türlü rezervin sonunun gelebileceğine ama insan kaynağının sonunun gelmeyeceğine dikkati çeken Davutoğlu, insan birikiminin, kapasitesinin herhangi bir şekilde mükemmele ulaştım diyebileceği bir noktanın olmadığını dile getirdi.
     Kapasitenin zorlandıkça arttığının görülebileceğini, çoğu zaman kurumsal düzeyde de devlet düzeyinde de kullanarak, milli hedeflere ulaşılabileceğini anlatan Davutoğlu, stratejilerinin en önemli ayaklarından birinin eğitim üzerinden insan kaynağının potansiyelini en üst düzeye çıkarmak olduğunu kaydetti.
     Bunun merkezi aktörler, devlet kurumları, bakanlıklar, genel makro stratejik değerlendirmeler içerisinde ele alınabileceğini ifade eden Davutoğlu, Ama yerele doğru geldikçe, tek tek kişilere indikçe, aradaki aktörlerin önemi daha da artıyor. Burada 3 projeyi birbirine bağlayan temel unsur; bence bu aktörlerin birbirleriyle kurdukları ilişkilerin yeni bir mantığa oturtulmaya çalışılmasıdır diye konuştu.
    
     -Bütün vilayetlere örnek olmasını canı gönülden diliyorum-
    
     Nabi Avcı ise Konyada pek çok teşekküre değer iş ve eserle karşılaştığını belirtti.
     Bu iş ve eserleri taçlandıracak üç proje ve çalışmanın kendilerine sunulduğuna işaret eden Avcı, şunları kaydetti:
     Öncelikle bu projelerin somut sonuçları bize her ne gösterecek olursa olsun, bizatihi bu projelerin düşünülmüş olması, masanın üzerine konulmuş olması dahi bence çok önemli bir kazançtır. Bizim Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz konusundaki tartışmalarda hep söylemeye çalıştığımız bir şey vardı. Onu hatırlattı bu projeler. Siyasal neticesi ne olursa olsun bu macera bize pek çok tecrübe kazandırıyor. Doğru ve yanlışı öğreniyoruz. Bu tür projeler özellikle bu açıdan da çok kıymetli. Sonuçları itibariyle bereketli olacaklarından da eminim. Özellikle üniversitelerle imzaladığımız işbirliği protokolleri Türkiye açısından gerçekten çok yararlı sonuçlar oluşturabilecek bir yenilik. Bir benzerini geçen hafta Ankarada, Ankaradaki üniversiteler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzaladık. Benzer bir protokolün Konyada hazırlanmış olması, bunun inşallah başka vilayetlerde de yaygınlaşacağının anlamlı bir işareti olarak görülebilir.
     Konyada çok hasretini çektikleri olumlu bir özelliğin dikkatini çektiğini anlatan Avcı, O da iş birliği ruhu. Birbirinden farklı kurumlar arasında gerçekten ortaya konan ve koyulacak ürünlerden görülebildiği üzere, çok anlamlı ve olumlu işbirliği içerisindeler. Bunun bütün vilayetlere örnek olmasını canı gönülden diliyorum ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından, Davutoğlu ve Avcı ile projelerin paydaşları tarafından protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Mümin Altaş / Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Bakanlar Davutoğlu ve Avcı Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER