Bakırcı kardeşler yılmadı

Bakırcı kardeşler yılmadı -Divriğide bakırcılık mesleği, Yılmaz kardeşler tarafından sürdürülüyor


SİVAS (A.A) - Divriğide yaşayan Hüseyin (75) ve Mustafa Yılmaz (72) kardeşler, ilerleyen yaşlarına rağmen bakırcılık mesleğini yaşatmaya çalışıyor.
     Sivasın maden yönünden en zengin ilçelerinden Divriğide, bakırcılar sokağında bundan 20 yıl önce 50 bakırcı bulunurken, şimdilerde bakırcılık mesleği Yılmaz kardeşlerin elinde hayat buluyor.
     Baba mesleği bakırcılığı ölene kadar sürdüreceklerini belirten Mustafa ve Hüseyin Yılmaz, kendilerinin ölümünün ardından Divriğide bu mesleğin son bulacağından yakınıyor.
     Meslekte çırak bulamamaktan ve işlerinin eskisi gibi iyi olmamasından yakınan Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Babadan kalan bu mesleği 55 yıldır yapıyorum. Eskiden buralar çok kalabalıktı. 45-50 bakırcı dükkanı vardı. Şimdi 2 tezgah kaldı. O da bitmek üzere. Özellikle köylerin boşalmasıyla iş yaptıran da bu mesleğe önem veren de kalmadı. Artık çırak da bulamıyoruz. Bizden sonra artık bu işi yapan olmaz diye konuştu.
     Divriği ve köylerinde sadece yaşlıların kaldığını belirten Yılmaz, yaptıkları işlerin çoğunun köylerden geldiğini söyledi.
     Yılmaz, vatandaşların nostalji olarak şark köşesi yapmak için bakır eşyalar aldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Bakırcı kardeşler yılmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER