Baklavacıların Ramazan Bayramı telaşı

Baklavacıların Ramazan Bayramı telaşı -Baklava şehri olarak bilinen Gaziantepteki baklava ustaları, bayram öncesi gelen talepleri karşılayabilmek için gece gündüz çalışıyor


GAZİANTEP (A.A) - Orhan Çiçek - Baklava şehri olarak bilinen Gaziantepteki baklava ustaları, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla yurt içi ve yurt dışından gelen talebi karşılayabilmek için gece gündüz çalışıyor.
     Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar Odası Yönetim Kurulu üyesi Muzaffer Boztoprak, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla taleplerin arttığını belirtti.
     Türkiyenin her yerine Gaziantepten baklava gönderildiğini ancak en çok talebin İstanbul, Ankara ve İzmirden geldiğini aktaran Boztoprak, Normal zamanlarda Gaziantepte günde 2-3 ton baklava üretilirken, Ramazan Bayramına yakın bu üretim 2-3 katına çıkar. Sadece Gaziantep içi değil, Türkiyenin bütün şehirlerine hatta dünyanın her tarafına baklava gönderiyoruz dedi.
     Baklava ustalarının Ramazan ayıyla birlikte fazla mesai yapmaya başladığını ifade eden Boztoprak, işçilerin de çift vardiya yaptıklarını anlattı.
     Gaziantep, fıstığın, yağın ve unun birleştiği yer diyen Boztoprak, Diğer şehirlerde de baklava yapılıyor olsa da en güzel baklava burada, Gaziantepte yapılır. Zaten vatandaş Gaziantep baklavasını tercih ediyor. Onun için gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     -Gaziantepte tatlı bir serüven yaşanıyor
    
     Baklava imalatçısı Bülent Erleblebici de Gaziantepte ramazan ayıyla beraber tatlı bir serüven başladığını ve bu serüvenin bayrama kadar devam ettiğini dile getirdi.
     Erleblebici, Ramazan Bayramı yaklaştı; işçilerde panik, ustalarda panik, müşterilerde panik... Gaziantepte baklavayla ilgili böyle bir şenlik var. Çok fazla talep oluyor. İnsan gücünün üstüne çıkan bir üretim oluyor bu dönemde şeklinde konuştu.
     Baklava denilince akla Gaziantepin geldiğini vurgulayan Erleblebici, Gaziantep olmadan baklava olmaz, Türkiyenin her yerinden ciddi oranda siparişler geliyor. Herkes abone olmuş şekilde baklava istiyor. Özel müşterilerimiz de var. Her bayramda arar, baklava isterler diye konuştu.
     Baklava ustası Hakan Pekmezci ise gelen talepleri karşılayabilmek için adeta gece gündüz çalıştıklarını anlatarak, İşlerimiz çok yoğun, Ramazan dolayısıyla talepler arttı. Yurt içi ve yurt dışından talep var. Gece 03.00ten akşam 17.00lere kadar çalışıyoruz dedi.
    
     -Fiyatlar-
    
     Gaziantepte üretimi yapılan baklava ve diğer tatlı çeşitlerinin ortalama satış fiyatları ise şöyle:
    
     Tatlı çeşidi Fiyatı (Kilo)
     ------------ -------------
     Normal baklava 36 TL
     Özel kare baklava 45 TL
     Şöbiyet 42 TL
     Havuç dilimi 42 TL
     Bülbül yuvası 50 TL
     Fıstık ezmesi 50 TL
     Dilber dudağı 42 TL
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Baklavacıların Ramazan Bayramı telaşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER