Balaban beldesindeki sağanak

Balaban beldesindeki sağanak -Darende Kaymakamı Aktaş, sağanak nedeniyle, kurutulması için bahçelere serilen kayısıların çamura bulandığı beldede incelemelerde bulundu


MALATYA (A.A) - Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, sağanak nedeniyle, kurutulması için bahçelere serilen kayısıların zarar gördüğü Balaban beldesi ve Akçatoprak köyünde incelemelerde bulundu, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
     Aktaş, sağanaktan etkilenen bölgeleri gezdi, yetkililerden ve vatandaşlardan bilgi aldı.
     Vatandaşlarla sohbet eden Aktaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hamza Geçer ile ziraat mühendislerinin hasar tespit çalışmaları yaptığını anlattı. Aktaş, mühendislerin Akçatoprak köyü girişinde dere üzerindeki menfezin tıkanmasıyla sel sularının çevreye taşarak kurumakta olan kayısıları suların altında bıraktığını belirttiklerini aktardı.
     Suların altında kalan ve çamura karışan kayısıların temizlenmeye ve kurtarılmaya çalışıldığını üzüntüyle izlediğini belirten Aktaş, Gözüyle görmeyen böylesi bir şeye ihtimal bile vermez. Can kaybı olmaması tesellimiz. Görülmüş bir şey değil. Allah daha büyük felaketlerden korusun dedi.
     Üreticilerden bilgiler alan Aktaş, Vatandaşlar büyük bir sorunla karşı karşıya. Sigorta kapsamı dışında kalan bu durumda ne yapacaklarını bilemiyorlar. Yapılan tespitleri gerekli yerlere ulaştıracağızdiye konuştu.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Balaban beldesindeki sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER