Balıkesirde katı atık entegre tesisi temel

Balıkesirde katı atık entegre tesisi temel atma töreni -Belediye Başkanı Ok: Yüzde 90na varan hibe oranı yalnızca Balıkesire nasip olmuştur. İlk defa 25 milyon avro gibi hibe desteği alıyoruz


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirde, katı atık entegre tesisinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.
     Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, temel atama töreninde, tesis için alınan hibenin Türkiyede en yüksek orana sahip olduğunu belirtti.
     Ok, projenin bir ara tıkanma noktasına geldiğini, o anda devreye giren Cumhurbaşkanı Abdullah Güle teşekkür etti. Ok, şöyle konuştu:
     Türkiyede AB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından en yüksek oranla hibe alan projenin sizinle birlikte temel atma töreninin gerçekleştireceğiz. Yüzde 90na varan hibe oranı yalnızca Balıkesire nasip olmuştur. İlk defa 25 milyon avro gibi hibe desteği alıyoruz. Balıkesir kamuoyunun önünde göksümüzü gere gere herkese makamı mevkisi ne olursa olsun yaptığı iyiliğin büyüklüğü küçüklüğü ne olursa olsun teşekkür etmeyi bir borç biliriz.
     Proje bittiği zaman çöp sızıntı sularının temizleneceğini belirten Ok, Balıkesir ve ilçelerinde toplanan atıklar Bursaya gönderilmek zorunda kalmayacak. Hatta çevre iller tıbbı atıklarını bu projeyle bize gönderecekler ve atıklar burada çevreye zarar vermeyecek şekilde imha edilecektir. En zararlı kimyasal atıklardan birisi pillerdir. Bundan sonra bu entegre tesisinin bir kenarında atık pil depolama tesisi de olacak dedi.
     Ok, daha sonra tesisin temelini butona basarak attı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Volkan Bayraktar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Balıkesirde katı atık entegre tesisi temel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER