Balıkesirdeki operasyon

Balıkesirdeki operasyon -Gözaltına alınan kişilerden 71i adliyeye sevk edildi


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir merkezli 10 ilde, tarımsal destekleme ödemelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kişilerden 71i adliyeye sevk edildi.
     Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün tarım ve hayvancılık destekleme ödemelerinde hayali, başka isimler üzerine düzenlenen sahte belgelerle yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddiası üzerine düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınan 85 kişiden 14ü, jandarmadaki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
     Kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 3ü kadın 71i kişi ise yoğun güvenlik önlemleri altında Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
     Zanlıların adliyedeki işlemleri sürüyor.
     Balıkesirde tarımsal destekleme ödemelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 10 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 85 kişi gözaltına alınmıştı.
     Resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma ve çıkar amaçlı organize suç örgütü kurma gibi suçlardan gözaltına alınan zanlıların, haksız destekleme ödemeleri aldıkları ve bu şekilde kamu zararına neden oldukları iddia edilmişti.
     (RD-DOĞ)
<< Önceki Haber Balıkesirdeki operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER